Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Na řadě jsou stíhací závody. Češi budou vylepšovat svá vystoupení

S výjimkou Veroniky Vítkové, která dojela ve sprintu šestnáctá, české barvy v Annecy zatím příliš nezáří. Napraví to stíhací závody? Přímý přenos závodu biatlonistek sledujte od 11:15, jejich mužští kolegové přijdou na řadu ve 14:15. Oboje na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Nejprve na trať ve francouzském lyžařském středisku, které v příštím roce přivítá také cyklistický peloton Tour de France, půjdou biatlonistky. Šestnáctou příčku bude chtít zlepšit nejlepší a nejvyrovnanější z českých závodnic – Veronika Vítková.

Ta se ve sprintu nenechala rozhodit ani sněžením. "Jak se neupínám k závodům, neupínám se ani k podmínkám. Snažím se brát danou chvíli, jak je, soustředit se na vlastní výkon a bojovat o co nejlepší výsledek," řekla Vítková.

Čeští biatlonisté budou ve složitější roli. Michal Krčmář – nejlepší z českých závodníků ve sprintu – totiž vystartuje až ze 34. pozice s mankem minuty a 49 vteřin. Kolem dvou minut se pohybuje též manko Ondřeje Moravce, Michala Šlesingra a Tomáše Krupčíka.

Moravcův případ je přitom zajímavý. Na střelnici chyboval dvakrát a připravil se tím o šance na lepší umístění. Velkým překvapením však byla jeho běžecká forma. Oproti předchozím závodům byl totiž nejrychlejším z Čechů.

O vítězství budou v ženském závodě bojovat Anastasia Kuzminová s Laurou Dahlmeierovou a Kaisou Mäkäräinenovou. V závodě biatlonistů zřejmě diváci uvidí další ze soubojů Johannese Bö s Martinem Fourcadem. Další francouzskou nadějí bude Antonin Guigonnat.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články