Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Na trať jdou biatlonisté. V Annecy je čeká sprint

Po závodu biatlonistek, které načaly program Světového poháru v Annecy, začínají o další body do hodnocení seriálu soupeřit také jejich mužští kolegové. Největší českou nadějí je ve sprintu Michal Krčmář. Přímý přenos sprinterského závodu z Annecy sledujte od 13:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Pro Krčmáře a další biatlonisty půjde o první start od tristní hochfilzenské štafety, kde do cíle české kvarteto dorazilo až na osmnácté příčce. Pro talentovaného závodníka byla kamenem úrazu střelba – ve štafetě musel dokonce na dvě trestná kola.

"Hrůza, hrůza, hrůza, nic jiného se k tomu nedá říct. Prostě jsme to nezvládli absolutně na střelnici… Kluci do toho jdou se strašným respektem, chybí lehkost. Furt je tam obava o výsledek, a to nám strašně svazuje ruce," hodnotil před několika dny výkon českého týmu trenér Michal Málek.

Dojem budou chtít Krčmář a spol. napravit ve sprintu. Právě střelba znovu bude v tomto nejkratším biatlonovém závodě klíčová. České barvy v závodu ponesou Ondřej Moravec, kterého stále limituje špatný běžecký výkon, Adam Václavík, Tomáš Krupčík a Michal Šlesingr. Nejzkušenější český závodník se v této sezoně zatím hodně hledá.

O vítězství by měli znovu bojovat Johannes Bö a Martin Fourcade, kteří zatím vévodí světovému biatlonu. Oba patří k samé elitě letošní sezony a bylo by překvapením, kdyby měl jejich dominanci někdo narušit.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články