Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Štafety jdou na start. Hochfilzen uvidí kolektivní závody

Program Světového poháru v rakouském Hochfilzenu vyvrcholí. Na náročnou trať vyběhnou jako první mužské štafety, následovat je posléze budou i ženská kvarteta. Oporami českých výběrů budou Michal Krčmář a Veronika Vítková. Přímý přenos štafet biatlonistů sledujte od 11:00 na ČT sport a webu ctsport.cz. Ve 13:40 startuje přenos štafet biatlonistek.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Vítková skončila na rakouské půdě dvakrát na opačných koncích druhé desítky. Zatímco ve sprintu jí patřila devatenáctá příčka, ve stíhačce se už dokázala zlepšit až na jedenáctou pozici. Vzestupný trend nyní bude chtít potvrdit i ve štafetě.

V ní nejlepší českou závodnici aktuální sezony doplní Eva Puskarčíková, Jessica Jislová a  Markéta Davidová.

K favoritkám patří Němky, které po úvodní odmlce v Hochfilzenu doplnila vítězka SP z loňské sezony Laura Dahlmeierová. Dobrými výkony se navíc prezentuje i Denise Herrmannová, i když té to v Rakousku nejde tak skvěle jako v Östersundu. 

Mužská štafeta má lídra v Michalu Krčmářovi, kterému se ale v letošní sezoně zatím tolik nedaří. Naposledy ve stíhacím závodě dosáhl na pětadvacátou příčku poté, co třikrát chyboval na střeleckých položkách. 

Další Češi na tom ovšem nejsou lépe, spíš naopak. Michal Šlesingr dokončil stíhací závod na čtyřicátém místě, ještě hůř se vedlo Ondřeji Moravcovi, který po prodělaném onemocnění pořád neběhá tak, jak býval zvyklý, i Adamu Václavíkovi. Tomáš Krupčík se do stíhačky nekvalifikoval.

Do štafety vyrazí česká čtveřice ve složení Šlesingr, Moravec, Václavík a Krčmář. 

Norové budou spoléhat na výkony bratrské dvojice bratrů Böových, velkou konkurencí však bude Francie a také Německo. Simonu Schemppovi, Arndu Peifferovi a Eriku Lesserovi se sice daří se střídavými úspěchy, pokud jim však vše sedne, budou pro ostatní velkými soupeři. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články