Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Velký návrat. Zvařičová téměř po pěti letech vyhlíží závody Světového poháru

Veronika Zvařičová se po téměř pěti letech vrací do Světového poháru. Závodnice, kterou na jaře roku 2013 srazilo při tréninku v Jablonci nad Nisou auto, je v nominaci do rakouského Hochfilzenu. Na tratích, kde se jelo letos mistrovství světa, se objeví také nadějná Markéta Davidová a po zlomenině nohy z léta rovněž Adam Václavík. Naopak stále nemůže závodit hvězdná Gabriela Koukalová, kterou trápí problémy s lýtky. V Hochfilzenu jsou v pátek na pořadu sprinty, v sobotu stíhací závody a v neděli štafety. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Veronika Zvařičová
zdroj: usp.cz

"Počítáme s účastí Markéty Davidové a Veroniky Zvařičové. Naopak Lea Johanidesová zamíří na IBU Cup do švýcarského Lenzerheide," potvrdil šéftrenér Ondřej Rybář.

Osmadvacetiletá Zvařičová, juniorská mistryně světa ze štafety s Vítkovou a Koukalovou z Canmore 2009, naposledy startovala v individuálním závodu SP v lednu roku 2013 a ve sprintu dojela na 83. místě. Pak jela i štafetu, která byla dostižena.

Cesta zpět ode dna

V květnu pak měla Zvařičová při tréninku na kolečkových lyžích srážku s autem, bojovala o život, ale z vážných zranění a zlomenin se dostala a k biatlonu se postupně vrátila. V létě 2015 se dostala do reprezentačního týmu B, ale před minulou sezonou byla vyřazena. I za pomoci crowdfundingu sehnala finance, aby se mohla připravit a minulý týden dojela čtvrtá ve sprintu IBU Cupu v Sjusjönu.

"Lidsky jsem asi vyzrála, také díky té nehodě," řekla Zvařičová deníku MF Dnes s tím, že má před sebou poslední sezonu. "Jedu naplno, až na olympiádu. Dám do toho všechno. Teď si všude připomínám: Je to naposled. Tím víc si to užívám," dodala závodnice, jejímž snem stále zůstává zisk olympijského cenného kovu.

Spolu se Zvařičovou, Davidovou a Václavíkem budou v Hochfilzenu závodit Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová, Jessica Jislová. Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Michal Krčmář a Tomáš Krupčík.

Z týmu vypadl kromě Ley Johanidesové také Jaroslav Soukup. "Věřím, že klidnější atmosféra IBU Cupu Jardovi pomůže a on opět dokáže skloubit rychlost střelby s její přesností," podotkl Rybář.

Zdroj
ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články