Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hodí Češky za hlavu matné štafety? Ve Švédsku jedou vytrvalostní závod

Po nedělní předehře se Světový pohár v biatlonu rozbíhá naplno. Na programu jsou úvodní individuální závody, na patnáctikilometrovou trať vyráží ženy. Určitě do nejdelšího klání nepůjde Gabriela Koukalová, která sice v Östersundu je, ale kvůli problémům s lýtkovými svaly startovat nebude. Totéž platí i pro Lauru Dahlmeierovou, která je nemocná. Šance se tak otvírá pro další favoritky. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 16:45. Podívejte se na startovní listinu.

Lucie Charvátová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Fyzicky se cítím velmi dobře, na střelnici to ale nebylo úplně ono. Každopádně sezona je na začátku, teď už se musím posunovat krok za krokem dopředu," uvedla trojnásobná olympijská medailistka ze Soči Darja Domračevová.

Neděle leccos napověděla i o formě dalších. Rakušanka Lisa Theresa Hauserová se předvedla ve výborné pohodě, když slavila triumf ve dvojici se Simonem Ederem. Pozadu nebudou chtít zůstat Němky Vanessa Hinzová, Franziska Preussová nebo třeba i v přípravě zářící Denise Hermannová. Norky, Finky, Francouzky… Výčet by mohl být hodně dlouhý a na sklonku listopadu je těžké cokoli odhadovat.

Český tým měl už den po štafetových závodech napilno. Kromě tréninku probíhalo také týmové focení. Přestože se nedělní závody nepovedly, žádná ponurá atmosféra nepanovala.

"Neřekl bych, že nálada je špatná, protože po prvním velkém závodě dělat nějaké velké závěry je zbytečné," uvedl reprezentační šéftrenér Ondřej Rybář s poukazem na desáté místo v klání dvojic a třináctou pozici v mix štafetě.

Do závodu vykročí čerstvé bronzové olympijské medailistky Veronika Vítková a Eva Puskarčíková, s nimi také Lucie Charvátová, Lea Johanidesová a Jessica Jislová.

Předpověď meteorologů slibuje ve Švédsku na večer mrazivé počasí až minus 11 stupňů. Do závodu je přihlášeno celkem 103 biatlonistek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články