Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Biatlonovou exhibici ovládla na konci sezony Koukalová se Šlesingrem

Mšeno nad Nisou – Čeští biatlonisté se rozloučili s nadmíru úspěšnou sezonou exhibicí v Břízkách v Jablonci nad Nisou. Akce, která byla zároveň mistrovstvím republiky, přilákala zhruba dva tisíce lidí. Finále ovládla Gabriela Koukalová, mužům kraloval Michal Šlesingr.

Sport
zdroj: ČT4

Exhibice měla specifickou podobu. Zatímco muže, kteří startovali v 30vteřinových intervalech, čekala na kilometrovém okruhu jedna položka vleže, ženy neminula ani stojka a poté mířily rovnou do finále. Před biatlonisty bylo ještě dvoukolové semifinále.

Trestné kolo pak nahrazoval box, v němž si ti, kterým nestačilo pět ran a eventuálně tři dobíjení, museli posedět deset vteřin. Finále se následně jelo ve stylu dvou položek vleže a dvou vestoje, páté kolo tak bylo cílové.

Český biatlon má za sebou skvělou sezonu, ze Světového poháru, resp. mistrovství světa, má na kontě dohromady parádní číslo v podobě 21 medailí. "Děkujeme za každé držení palců za celou sezonu, jste skvělí," poděkovala fanouškům před 'sranda-závodem', jak exhibici nazvala Eva Puskarčíková, mistryně světa ze sprintu a čerstvá držitelka dvou malých křišťálových glóbů Gabriela Koukalová.

Facebook Live přímo z exhibiční akce v Břízkách:

Na stejné vlně byli naladěni i její reprezentační kolegové. "Nic jiného než děkovat nemůžu. Jsme strašně rádi, že na nás při závodech myslíte," řekl stříbrný medailista z Hochfilzenu Ondřej Moravec. S návštěvou v Břízkách byl spokojen i Michal Krčmář. "A se sezonou mohu být spokojen, i když se něco nepovedlo, ale něco zas jo," uvedl.

Jak však předznamenala slova talentované juniorky Markéty Davidové, která v sezoně premiérově nahlédla i do Světového poháru, biatlonisté nejen z Jablonce, ale i z Letohradu, Nového Města na Moravě a Jilemnice si to do Kornspitz areálu přijeli zejména užít. "Přesně to chceme," smála se před exhibičním šampionátem juniorská mistryně Evropy.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK/Pavlíček Luboš

A skutečně, biatlonistky si exhibici užívaly dosyta. Závody provázela uvolněná atmosféra, což svědčilo zejména Koukalové. Ta v devítičlenném finále dobíjela pouze na poslední položce, hromadný závod s přehledem vyhrála s časem 11:35 a stala se tak mistryní republiky.

"Ze začátku sezony to bylo trochu rozpačité, ale potom se dostali do rytmu, Gabča začala závodit úplně perfektně a taky měla trochu štěstí. Co víc si přát?" řekl Karel Soukal, otec Koukalové.

Na druhém místě skončila o čtrnáct vteřin pomalejší Jessica Jislová, třetí pak byla Eva Puskarčíková. Na Leu Johanidesovou zbyla nepopulární bramborová medaile.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Malou kaňku na jinak velmi povedených závodech tak mohl způsobit pouze fakt, že po soutěži biatlonistek se dobrá polovina návštěvníků odebrala k domovům.

Mezi sedmi muži se mohl z vítězství radovat Michal Šlesingr, který do poslední chvíle bojoval o nejvyšší umístění s po celou dobu prvním Ondřejem Moravcem a nakonec ho v dramatickém finiši skutečně o tři vteřiny předjel. Bronz patří Michalu Krčmářovi, který měl na první čas 10:29 ztrátu více než půl minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté se ukázali fanouškům v Jablonci
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články