Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Takové výsledky jsem neměl snad tři roky, zářil spokojený Moravec

Oslo – Forma Ondřeje Moravce se drží na výši. Od únorového mistrovství světa předvádí perfektní výkony, pro které hraje prim zejména fakt, že se dvaatřicetiletý biatlonista rozhodl kvůli aklimatizaci neodletět do Koreji na Světový pohár a raději dal přednost druholigovému IBU Cupu. Teď má za sebou další pěkný výsledek – sedmé místo v posledním sprintu sezony. "Je to fakt super, cítím se dobře," přiznal před stíhacím závodem na 12,5 km. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:50.

Ještě při nástřelu byly jeho pocity rozporuplné. Vítr biatlonistům nehrál do karet. "To bylo špatné, točilo se to. Ve finále to ale nedělalo skoro nic. Měl jsem štěstí na dobré podmínky," uvedl Moravec.

Zastřílel čistě, i když ví, že měl i trochu štěstí. "Kliku jsem možná měl. Řekl bych, že na tom ležáku tam byl nějakej kalibr, jedna rána padala hodně pomalu, ale jsem spokojený. Mrzelo by mě, kdybych tu střelbu nezvládl. Bylo nasnadě toho využít," řekl Moravec.

S během se nadřel víc. "Už když jsem vyjel, říkal jsem si, že to není úplně dobrý. Ale ve finále to není špatné. Pocity byly horší, ale je to super," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Moravec: Jsem strašně rád, že jsem schopen střílet stabilně dobře

Těší ho forma, kterou v závěru sezony má. "Od mistrovství světa, ve Světovém poháru plus IBU Cup. Takové výsledky jsem neměl tři roky určitě, ale kdybych se podíval do nějakých análů, tak takto stabilní možná nikdy. Cítím se dobře a klape to fakt parádně," přiznal.

Zlomové pro něj bylo rozhodnutí neodletět se zbytkem týmu do Koreji. Z předchozích zkušeností ví, co s ním dělaly dlouhé lety, které si na něm záhy vybraly daň v podobě únavy a nemoci. "Tím, že jsem nejel, jsem se dostal do totální psychické pohody," uvedl Moravec, který v IBU Cupu získal první místo za vytrvalostní závod.

Sezona se blíží mílovými kroky ke svému konci, Moravec by ale možná byl rád, kdyby ještě nepřišel tak rychle. "Takové to očekávání konce je z pětaosmdesáti procent spojené s psychickou stránkou. Takže když s tím člověk dokáže bojovat, je to o poznání jednodušší," řekl.

Síly mu sice podle jeho slov ubývají, hlavou je však prý schopen tělo nabít. "Třeba o padesát procent víc, než je jeho skutečná rezerva."

Už dnes čeká stříbrného medailistu z individuálního závodu ze světového šampionátu stíhačka, do které vyrazí právě ze sedmého místa. "Bude to zase pěkné, stejně jako v Kontiolahti," připomněl Moravec minulý týden, kde vybojoval ve spritu druhé místo. "To byl nádherný závod, nikdy jsem nebyl takhle blízko. Podal jsem tam maximální výkon," připomněl Moravec šest desetin vteřiny, o něž ho předběhl Martin Fourcade.

Bude zvědav, jak to bude při stíhacím závodu vypadat na střelnici. "Uvidíme, co nám udělá. Trať je v pohodě. Zdálo se mi, že dojezdy jsou super. Trať je tu těžká, je to dané tím profilem, ale naštěstí počasí, i to, že to nasolili, nám (při sprintu) pomohlo a bylo to celkem milosrdné. Kdyby to bylo jako ve středu, tak bychom tam zahynuli. Síly snad zbydou, ale všechno se bude rozhodovat na střelnici."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články