Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vítková po nejlepším závodu sezony: Povzbudilo mě, že to opravdu jde

Oslo – Takhle už hodně dlouho nezářila. Veronika Vítková nemá za sebou dobrou sezonu, částečně si chuť alespoň spravila sprintem v Oslu. Mohla dokonce pomýšlet na podium, kdyby si jej neodstřelila poslední ránou vedle. I tak je ale spokojená. "Beru to jako povzbuzení do další sezony, že to opravdu jde," řekla.

Česká biatlonistka Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Vítková vyrazila do závodu jako šestadvacátá a ležku zvládla na jedničku. "Tu jsem nulovat dokázala," naznačila biatlonistka, co přišlo na položce ve stoje. "Poslední ránu jsem netrefila. Chvíli jsem na ni čekala, ztratila čas a musela na trestné kolo. Škoda," uvedla.

I tak ale může být spokojená, předvedla svůj závod sezony. "I když je docela smutný, že je to až na konec," dodala Vítková. Myslí si, že měla i štěstí na povětrnostní podmínky. "Vítr je tu proměnlivý, já jsem hlavně ráda, že jsem to dokázala."

Oproti problémovým tréninkům, v nichž se závodnicí do sněhu přímo bořili, se zlepšil i stav tratě. "Nebyla už tak hrozná. Asi to nějak upravili, posypali, protože to zůstalo relativně tvrdé. Během tréninků to ale bylo strašné," přiznala Vítková. Navíc má ráda kopcovité tratě. "Tady mi docela vyhovují, jsou tu delší táhlé výjezdy."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih: Koukalová vydřela ve sprintu křišťálový glóbus

K výsledku jí možná dopomohlo i to, že hodila všechno za hlavu. "Je to pravděpodobné. Na konec sezony se fakt těším," řekla Vítková a připomněla tak slova Gabriely Koukalové, která skončila čtvrtá a získala malý glóbus. I ta totiž do závodu nešla s žádným očekáváním. (více čtěte zde)

Vítkové připomíná blížící se konec sezony hlavně fakt, že ji bolí celé tělo. "Totálně. Od hlavy až po palec u nohy," řekla a vzpomínala na svůj stav před dvěma týdny. Tehdy musela odstoupit ze stíhačky a skončila v nemocnici. "To bylo nejhorší. Od začátku jsem se cítila hodně unavená, šla jsem hodně přes vůli. Pak už to nešlo, nemohla jsem dýchat, brnělo mi celé tělo. Divný pocit, jak kdybych přestala cítit všechno, celá jsem se klepala, nemohla dýchat," popisovala.

V sobotu ji čeká další stíhačka, ta norská. "Umístění do ní je super, to se mi letos nepovedlo. Startovala jsem v průměru tak z 30. místa. Tedy když už jsem startovala. Uvidíme, i když letos už toho moc nenaženu," smála se. Po závodu s hromadným startem už bude vyhlížet zaslouženou dovolenou. "Ta je jasná. Pojedeme někdy na skialp v Krkonoších," uvedla. A nějaké moře? "Vždyť u nás bude taky vedro."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články