Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Biatlonisté pojedou v Koreji sprint. Fourcade má na dosah velký glóbus

Pchjongčchang – Zatímco Jaroslav Soukup a Michal Šlesingr se vracejí po osmi letech na místo činu, pro zbylé české reprezentanty Michala Krčmáře, Tomáše Krupčíka a Adama Václavíka jsou závody v Pchjongčchangu premiérou. Elitní biatlonisté mají na programu sprint. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 10:50.

Areál v korejském Pchjongčchangu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V roce 2009 se v Koreji jely závody mistrovství světa a zkušení harcovníci Soukup se Šlesingrem se proháněli na tratích kolem golfových jamek. "Ze všeho nejhorší byl příjezd na střelnici prudkou pravotočivou zatáčkou, hodně lidí tam padalo," zavzpomínal Šlesingr.

V závodu biatlonistek se potvrdilo, že místo může být opravdu zrádné. A nevyzpytatelná by mohla být také střelnice, kde často vane silný vítr.

Podle papírových předpokladů by se s podmínkami měl nejlépe vypořádat lídr pořadí Světového poháru Francouz Martin Fourcade. K celkovému triumfu nemá daleko. Navíc jeho pronásledovatelé Johannes Bö a Simon Schempp korejskou zastávku vynechávají.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih: Sprint v Pchjongčchangu vyhrála suverénka Dahlmeierová

Hlavním rivalem tak zůstává Rus Anton Šipulin. Rozdíl mezi ikonami současného biatlonu je však propastných 330 bodů, po odečtech nejhorších výsledků dokonce 360 bodů.

Do konce sezony zbývá sedm individuálních závodů. Je tak docela dost možné, že se Fourcadovi podaří oslavit zisk velkého křišťálového glóbu už po dnešním sprintu. Stačí mu k tomu porazit Šipulina. Radovat se může Francouz i v případě že v součtu korejských klání neztratí na Rusa víc než 60 bodů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články