Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Moravec zvládl přesun do IBU Cupu výtečně, vyhrál vytrvalostní závod

Kontiolahti (Finsko) - Ondřej Moravec si přenesl formu z mistrovství světa rovnou na závody IBU Cupu. Ve finském Kontiolahti ovládl vytrvalostní klání. Stříbrný medailista z Hochfilzenu dal seriálu nižší kategorie přednost před Světovým pohárem v Pchjongčchangu, protože hůře snáší dlouhé přelety a časový posun.

Ondřej Moravec ovládl závod IBU Cupu v Kontiolahti
zdroj: Twitter autor: @IBU_CUP

"Dneska jsem měl trochu štěstí, protože čtvrtá rána na poslední střelbě byla opravdu hodně těsná," uvedl Moravec. Tenhle sestřelený terč nakonec rozhodl. Na trati 20 km neminul Moravec ani jednou a zvítězil o 46,7 sekundy před Rusem Alexejem Volkovem. Třetí skončil další závodník jezdící SP, Rakušan Daniel Mesotitsch. V IBU Cupu startoval Moravec poprvé po osmi letech a poprvé se radoval z výhry. Čtyřikrát vyhrál závod IBU Cupu ještě mezi juniory.

"Už si ani nepamatuji, kdy jsem naposledy nějaký závod vyhrál. Možná nějaký český šampionát, takže radost mám obrovskou. První místo je prostě první místo," řekl na svazovém webu Moravec, který potvrdil roli favorita. "Připadal jsem si tak trochu jako (Francouz) Martin Fourcade, když nastupuje s námi ve Světovém poháru. Taky je vždy favorit a jen on si to může pokazit."

Dvaatřicetiletý Moravec byl na nedávném světovém šampionátu v rakouském Hochfilzenu ve vytrvalostním závodu těsně druhý, prohrál jen o 3,3 sekundy s Američanem Lowellem Baileym.

Z dalších českých reprezentantů skončil v Kontiolahti nejlépe Matěj Krupčík na 21. místě, s dvěma chybami na střelnici měl ztrátu pět a tři čtvrtě minuty na vítěze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články