Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Dahlmeierová je nedostižná, říká Koukalová. Na závěr sezony se ale těší

Praha – Gabriela Koukalová má za sebou skvělý světový šampionát a teď ji čeká zkouška na olympijských tratích v Pchjongčchangu. Před závěrem sezony a posledními třemi podniky Světového poháru je psychicky odpočatá, na závody se těší, ale velký křišťálový glóbus je podle ní velmi vzdálený.

Gabriela Koukalová
zdroj: Reuters

Koukalová prožila nejúspěšnější světový šampionát v kariéře. V Rakousku se stala mistryní světa ve sprintu, po problémech na střelnici si dojela pro bronz ve stíhačce a ve vytrvalostním závodu získala stříbrnou medaili.

Motivace do zbytku zimy jí nechybí. "Musím říct, že tak nějak se těším. Hrozně moc. Říkám si, že si to teď užiju. Těším se na ostatní lidi z jiných států, a že to bude třeba sranda, pohodová, uvolněná atmosféra závodů s radostí a se vším, co k tomu patří."

V Koreji to bude něco nového, pak přesun do Finska a na závěr tradičně skvělé Oslo. V Pchjongčchangu bude Koukalová objevovat. "Nikdy jsem tam nebyla, ale je to zase nová zkušenost, takže se těším, že si to tam vyzkouším a budu se třeba i mentálně připravovat, co nás tam příští rok čeká," směřovala myšlenky už k olympijskému roku. "Pak přijdou Světové poháry v Kontiolahti a do Osla se těším úplně nejvíc. To je třešnička na dortu, tam to mám hrozně ráda. Takže to bude skvělý. Zase závody a něco se bude dít."

"Laura jede hroznou ligu"

Jen nevidí reálně obhajobu velkého křišťálového glóbu. Útok na další prvenství v celkovém pořadí SP neměla v této sezoně ani v plánu, přesto je průběžně druhá a na vedoucí Dahlmeierovou ztrácí 46 bodů. "To už je velký náskok a asi by se muselo něco extra stát, třeba aby Laura vynechala nějaké závody, ale tomu nevěřím, protože ona jede letos hroznou ligu. Až je nedostižná," konstatovala Koukalová.

Odpočinek po MS měl i své stinné stránky. V Hochfilzenu a posléze doma relaxovala hlavně po psychické stránce, protože šampionát pro ni byl kvůli tlaku vyčerpávající. "Zařídila jsem si vše, co jsem potřebovala, i do vaření jsem se pouštěla," řekla. S manželem si zalyžovala také v Jizerských horách, což si pochvalovala. Jen nemohla nikde moc zastavit. "Protože se kolem mě hned tvořil hlouček lidí," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články