Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Češi ve štafetě propadli, v závěrečném sprintu zvítězili Němci

Anterselva (Itálie) – Až závěrečný úsek Michala Krčmáře vrátil české biatlonové štafetě v sobotním závodě jistou důstojnost. Nejlepší český biatlonista sezony Michal Krčmář přebíral štafetu po svých reprezentačních kolezích s obřím odstupem na slušné umístění, nakonec ale vytáhl reprezentaci alespoň na třinácté místo. Ve výtečném souboji v cílové rovince zvítězili Němci před Nory.

Ondřej Moravec během štafety
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

O prvenství Německa rozhodl Simon Schempp, který ve fotofiniši porazil o desetinu sekundy Nora Emila Hegleho Svendsena. Třetí skončilo Rusko. "Všechny členy trápila špatná střelba, i když podmínky byly takřka ideální. Úplně se to nepovedlo," řekl trenér Michael Málek v České televizi.

Moravec nevyrazil do závodu úplně šťastně. Na trati neodhadl soupeře před sebou a ten ho bodl hůlkou pod ret. "Cítil jsem pak, že to napuchá. Stane se," řekl Moravec. Před střelbou vestoje se navíc potýkal se vzpříčenou nábojnicí. "Trošku jsem s tím bojoval a rozhodilo mě to. Měl jsem trošku den blbec," posteskl si.

Ztrátu nabral Václavík na druhém úseku. První část i střelbu vleže zvládl ještě dobře, ale vestoje netrefil dva terče ani náhradními náboji a jel dvě trestná kola. "Vstoje přišel malinko třes, s kterým jsem se nepopral dobře. Dvě kola jsou tragédie," řekl Václavík.

Šlesingrovi předával jako sedmnáctý s minutovou ztrátou na 16. místo. Šlesingr s Krčmářem vzhledem ke ztrátě a nedělnímu závodu s hromadným startem nejeli naplno. Krčmář v závěru alespoň posunul tým z 15. na 13. místo.

Češi hledají pro únorové mistrovství světa v Hochfilzenu k Moravcovi, Šlesingrovi a Krčmářovi čtvrtého člena štafety. V Ruhpoldingu jel druhý úsek Jaroslav Soukup, který po střelbě vleže musel na jedno trestné kolo. Přesto tam dojeli čeští biatlonisté pátí.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie)

Muži - štafeta 4x7,5 km: 1. Německo (Lesser, Doll, Peiffer, Schempp) 1:13:57,2 (0 tr. okruhů + 7 dobíjení), 2. Norsko (Birkeland, L'Abee-Lund, J. Bö, Svendsen) -0,1 (0+9), 3. Rusko (Cvetkov, Garaničev, Malyško, Babikov) -33,6 (0+9), 4. Ukrajina -46,7 (0+5), 5. Rakousko -49,2 (0+8), 6. USA -1:04,9 (0+10), ...13. ČR (Moravec, Václavík, Šlesingr, Krčmář) -4:01,7 (2+11).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články