Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dorinová-Habertová vynechá v Ruhpoldingu štafetu, vrátí se Simon Fourcade

Praha/Ruhpolding – Začátek další zastávky Světového poháru se bude muset zřejmě obejít bez Marie Dorinové-Habertové. Francouzská reprezentantka vynechá čtvrteční štafetu na 4 x 6 kilometrů, aby šetřila síly do následného sprintu a stíhačky.

Aktuálně čtvrtá biatlonistka v průběžném pořadí Světového poháru má za sebou v novém roce podnik v Oberhofu, kde skončila třetí ve sprintu, první ve stíhačce a v závodu s hromadným startem pak až na čtrnáctém místě, kdy na střelnici chybovala celkem sedmkrát.

Vynecháním první štafety roku 2017 v Ruhpoldingu, kam se biatlonisté začali přesouvat z Oberhofu hned v pondělí, by měla načerpat potřebnou energii, kterou jí vzala chřipka, s níž zápolila během Vánoc. Francouzská štafeta vyjede v Německu ve složení Chevalierová, Braisazová, Bescondová a Aymonierová.

Podívejte se na sestřihy závodů posledního SP v Oberhofu:

Jak informoval web ctsport.cz, v českém týmu biatlonistek dostane poprvé šanci juniorka Markéta Davidová, která poběží s vedoucí ženou seriálu Gabrielou Koukalovou, Evou Puskarčíkovou a Veronikou Vítkovou.

V mužské štafetě, která zahájí pátou zastávku SP ve středu, se měla odehrát změna i u francouzských biatlonistů. Pošetřit síly chtěl totiž podle zpráv také lídr Světového poháru Martin Fourcade. Nakonec by však měl kvůli onemocnění týmového parťáka Simona Desthieuxe přece jen jet.

Martin Fourcade
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Na start se tak v Bavorsku postaví vedle svého bratra Simona, který se v posledních týdnech léčil s nepříjemnou toxoplazmózou, která člověku přivádí zejména značnou únavu a horečky. Od minulého týdne ale starší z dvojice bratrů Fourcadeových opět trénuje. "Nechci-li si nechat ujít mistrovství světa, musím se vrátit teď a začít ladit formu," uvedl.

V Anterselvě, která bude následovat po Ruhpoldingu, začínat podle svých slov nechtěl už jen kvůli velké nadmořské výšce. Ve francouzském kvartetu nebudou chybět ani Jean-Guillaume Beatrix a Quentin Fillon Maillet.

"Je tady čtyřicet centimetrů čerstvého sněhu. Je tu kolem nuly až minus dvou stupňů. No, jako v pohádce," popsal kouč českých biatlonistek Zdeněk Vítek. Přímé přenosy ze SP v Ruhpoldingu odvysílá od středy do neděle ČT sport a web ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, NordicMag, Yahoo!Sport, LeDauphine

Hlavní zprávy

Nejčtenější články