Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Biatlonisté se loučí s Oberhofem. Koukalová pojede se žlutým číslem

Oberhof (Německo) – Areál v Durynském lese se loučí s biatlonovým Světovým pohárem závody s hromadným startem. Gabriela Koukalová se pokusí završit čtvrtou zastávku ziskem třetí medaile. Poprvé v této sezoně ponese žluté startovní číslo. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz. Od 12:25 sledujte závod mužů, o dvě hodiny později budou na startu ženy.

Gabriela Koukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Koukalová vede Světový pohár, který v minulé sezoně vybojovala, o pět bodů před Finkou Kaisou Mäkäräinenovou a o devět před domácí Laurou Dahlmeierovou. Německá biatlonistka sprint a i stíhací závod v Oberhofu vynechala, ale dnes už nastoupí.

Česká jednička se nechce nechat vedoucí pozicí svázat. "Je to skvělé, je to pro mě čest závodit ve žlutém čísle, protože se to jen tak nepovede, ale zároveň si uvědomuju, že holky, které jsou za mnou, jsou strašně blízko. Stačí málo, aby se pořadí Světového poháru začalo měnit," uvedla po stíhačce Koukalová s tím, že hlavním cílem pro tuto sezonu zůstává mistrovství světa.

Tratě v Oberhofu jsou hodně náročné. Strmá stoupání střídají nebezpečné sjezdy, kde není nouze o pády. Ač pocitově Koukalová necítí, že by na tom po vánoční pauze byla fyzicky ideálně, statistiky mluví jinak. Ve sprintu byla v běhu druhá nejlepší, ve stíhačce dokonce vůbec nejrychlejší.

Do závěrečného klání jde s respektem. "Mám z něho trochu strach, protože kopce tady jsou hodně příkré i poměrně dlouhé. Ubírají strašně moc sil, která pak scházejí v těžkých sjezdech. Je potom obtížné držet stabilitu, dobře odšlapovat, proto se také hodně padá. Věřím, že i ostatní holky pojedou v tom chumlu po startu rozumně, nebudeme se vzájemně ohrožovat. Vlastně bych jim nepřála, kdyby se na trati měly potkat s takovým tělesem, jako jsem já," řekla na svazovém webu.

V závodech s hromadným startem se představí celkem pět českých reprezentantů. Na patnáctikilometrovou trať se vydají i Michal Šlesingr, Ondřej Moravec a Michal Krčmář. Koukalovou pak doplní Eva Puskarčíková, ženy absolvují 12,5 km.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články