Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rozpačitý Krčmář: Byl to bláznivý závod na ledu

Nové Město na Moravě – Michal Krčmář byl v cíli stíhačky trochu rozpačitý. Polepšil si z 26. místa po sprintu až na desátou příčku. Přesto cítil, že by to mohlo být lepší. V posledním sjezdu ho předjelo několik soupeřů. Na zledovatělé trati se necítil úplně dobře.

Sport
zdroj: ČT4

"Jsem rozpačitý. Byl to bláznivý závod na ledu. Kopali jsme si do holí, někdo padal. S výsledkem jsem ale maximálně spokojený," shrnul Krčmář.

"V takovéto konkurenci být do desátého místa je sakra dobrý sportovní výkon," zhodnotil výkon svého svěřence trenér Michael Málek.

Krčmář už může být klidný, do závodu s hromadným startem, který se jede v neděli, bez problému postoupil. Přiznal, že ve čtvrtek na boj o "masák" myslel víc, než by bylo zdrávo. "Nejvíc jsem si na sebe upletl bič tím, že jsem si tady tu atmosféru chtěl užít a jet všechny tři závody. Tím jsem se trochu svázal na stojce ve sprintu a přišly chyby. Dneska už jsem dokázal atmosféru využít pozitivně," řekl po stíhačce.

Na střelnici udělal jednu chybu a v běhu měl dvaadvacátý nejlepší čas. "Nahoře před cílem jsem byl osmý nebo devátý. Pod kopcem najednou dvanáctý. Trochu mě asi nepodržely lyže nebo nevím. Taková kaňka mě na tom trochu mrzí," popsal Krčmář.

V aréně a kolem tratí povzbuzovalo 35 tisíc lidí. "Maximálně jsem si to užil. Na to nejsou ani slova. V posledním kopci, kdy jsem šel přes tři lidi kvůli fanouškům," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články