Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Slabší výkony v úvodu připravily Čechy o stupně vítězů. Mužská štafeta dojela pátá

Pokljuka (Slovinsko) – Na velmi slušném pátém místě skončili čeští biatlonisté v úvodní mužské štafetě sezony. Tým ve složení Šlesingr–Krupčík–Moravec–Krčmář se v úvodu potýkal s nepřesnou střelbou i pomalejším během, kvůli kterým byl následný atak na nejvyšší pozice jen těžko reálný. Ondřej Moravec a především Michal Krčmář skvělými jízdami vrátili naději, ani jejich vynikající výkon ale nakonec na stupně vítězů nestačil. Zvítězili Francouzi před Ruskem a Německem.

Česká mužská štafeta v Pokljuce
zdroj: Český biatlon

Nebýt rozpačitého úvodu, mohlo všechno vypadat jinak. Zvláště s tím, jaký běžecký i střelecký výkon podal Michal Krčmář. Pětadvacetiletý rodák z Vrchlabí v mužské štafetě v Pokljuce znovu ukázal, že na začátku letošní sezony má zřejmě nejlepší formu ze všech českých biatlonistů.

Krčmář se na čtvrtém úseku skvěle popral s favorizovaným Rakušanem Simonem Ederem - střílel rychle a přesně bez jediného zaváhání, a i běžecky svého soupeře zcela odstavil. Jeho pohodu jen dokumentovalo, když v cílové rovince poskočil, aby radostně plácl fanouškům do nastavené české vlajky.

O páté místo české štafety se velkou měrou zasloužil Ondřej Moravec, který přebral pomyslný kolík od Tomáše Krupčíka na jedenáctém místě se ztrátou minuty a jedenácti vteřin. Manko ale dokázal stlačit o celých 25 sekund a posunout se o pět příček nahoru – na střelnici chyboval pouze jednou a přidal k tomu famózní běžecký výkon.

Závod se pro české biatlonisty nevyvíjel špatně. Michal Šlesingr odstartoval závod dobře, držel se ve vedoucím hloučku a na první položce zastřílel rychle, za 31 vteřin, a to i s jednou chybou. Na druhé položce ale přišlo dvojité zaváhání a český reprezentant předal osmý se ztrátou třiadvaceti sekund.

To by ještě nebylo tak zlé, výkon Tomáše Krupčíka ale nebyl vůbec ideální. Běžecky vstoupil do svého úseku dobře a držel velmi slušnou sedmou pozici. Poté si ale v ležce počínal značně nepřesvědčivě – pomalou střelbu doprovázely chyby, a když se situace ve stojce ani v běžecké fázi nezlepšila, činila ztráta českého týmu už propastnou minutu a jedenáct vteřin.

Přesto byl výkon českého mužského týmu velice slušný, což potvrdil i trenér reprezentace Ondřej Rybář. "Není diskuze o tom, že bych byl nespokojen," rozplýval se v rozhovoru pro Českou televizi. "Páté místo je nádherné a včera jsem říkal, že když budou do šestého místa, tak určitě sílu v týmu mají. A ukázalo se, že patříme mezi šest národů, které bojují i o celkové umístění. Výborně odvedená práce," dodal Rybář.

SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko)

Muži - štafeta 4x10 km: 1. Francie (Béatrix, Fillon-Maillet, Desthieux, M. Fourcade) 1:11:56,5 (0 trest. okruhů + 7 dobíjení), 2. Rusko (Cvetkov, Babikov, Jelisejev, Šipulin) -15,7 (1+6), 3. Německo (Lesser, Dorfer, Doll, Schempp) -21,5 (0+11), 4. Ukrajina -36,3 (0+6), 5. ČR (Šlesingr, Krupčík, Moravec, Krčmář) -48,9 (0+6), 6. Rakousko -54,2 (1+6). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články