Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Soukalová má v USA hrůzu z noclehu, přesto vyhrála

Presque Isle (USA) - Biatlonistka Gabriela Soukalová oslavila jedenáctý triumf ve Světovém poháru. V americkém Presque Isle vyhrála čtvrteční sprint, když překonala únavu i trochu hrůzy z noclehu v dějišti závodu. Středisko ve státě Maine označila za nevhodné pro Světový pohár, který to podle ní degraduje. Přímý přenos stíhacího závodu žen sledujte od 19:05 na ČT sport a našem webu, muži pojedou už od 17:25, rovněž v přímém přenosu ČT sport.

Gabriela Soukalová
zdroj: AP autor: Robert F. Bukaty

Soukalová na střelnici neudělala chybu a patřila k nejrychlejším na trati. Před závodem se přitom necítila ani na to, že by mohla odstartovat. "Ale ve startovní bráně ze mě všechno spadlo. Nohy se mi najednou rozvázaly. Pocitově se mi běželo hodně dobře, přestože v závěru už to byl velký boj," řekla Soukalová.

Díky triumfu zvýšila svůj náskok v čele Světového poháru už na 115 bodů. Čím dál víc se přibližuje velkému křišťálovému glóbu za celkový triumf. "V průběžné klasifikaci mám dobrý náskok, ale do konce sezony je ještě stále daleko. Třeba na světovém šampionátu může hodně lidí výkonnostně vyskočit. To se pravidelně stává. Pro mě bude důležité, abych hlavně vydržela zdravá," řekla Soukalová.

Soustředí se na vždy na jednotlivý závod. "V něm se každý snaží odevzdat všechny síly, všechen svůj um. Nevím, jestli se už neopakuju, jestli to není nuda, ale tak to prostě vnímám. I dnes jsem se soustředila na to, abych se za svoji práci nemusela stydět," řekla šestadvacetiletá biatlonistka.

Zklamaná je z dějiště závodů Presque Isle. "Nemohu si pomoct, Světový pohár sem vůbec nepatří. Celou soutěž to podle mého názoru degraduje. Vůbec nerozumím tomu, proč sem federace IBU organizaci svěřila," divila se Soukalová. "Super Bowl v americkém fotbalu taky nehrajeme v Jablonci."

Uvedla, že komplikované bylo už cestování z Calgary. Tratě jsou prý úzké, zázemí nedostačující a ubytování nevhodné. "Normálně nejsem typ, který by si na něco stěžoval, ráda spím pod stanem nebo i pod širákem, ale tady se spát bojím," řekla, že pokoj si uklízela skoro dvě hodiny.

Je proto unavená, ale především zklamaná a trochu i rozladěná. "Všichni se snažíme odvádět profesionální práci, zodpovědně regenerujeme, hlídáme si každý detail na tréninku, na vybavení, a teď nás najednou IBU pošle do Presque Isle. Smiřuju se prostě s tím, že Amerika je ještě víc různorodá, než jsem si myslela."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články