Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tři ženy a tři muži. Češi se poperou ze záludným Canmore v hromadných závodech

Canmore (Kanada) – Šestinásobné zastoupení budou mít Češi v závodech s hromadným startem v kanadském Canmore. Mezi ženami se představí kromě vedoucí ženy Světového poháru Gabriely Soukalové také Veronika Vítková a Eva Puskarčíková. Díky tomu, že někteří elitní biatlonisté závody v zámoří vynechávají, na startu budou Michal Krčmář, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec. Přímé přenosy vysílá ČT sport a náš web – v 17:55 startuje závod mužů, v 19:25 pak klání žen.

SP v biatlonu v Canmore
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Páteční sprint biatlonistek výrazně ovlivnil silný vítr, který pomohl závodnicím v druhé části startovního pole. Regulérnost byla na hraně, ale to by se v závodu, ve kterém startují všechny biatlonistky i biatlonisté současně, stát nemělo.

Soukalové se po podivném sprintu změnila největší pronásledovatelka. Francouzku Marii Dorinovou Habertovou vystřídala na druhém místě v posledních týdnech famózně závodící Dorothea Wiererová. Subtilní Italka ztrácí na českou jedničku více než sto bodů.

Soukalová si uvědomuje, že síly postupem času ubývají. "Cítím, jak se únava postupně střádá. Síly už není odkud brát jako z kraje sezony," uvedla po sprintu.

Svou úlohu jistě hraje také vysoká nadmořská výška 1400 metrů i časový posun. Navzdory solidní střelbě se to ukázalo na celkovém umístění ve sprintu u Ondřeje Moravce. "Řekl bych, že to bylo moje nejhorší představení za posledních pět let," podotkl k čtvrtečnímu sprintu.

Sedmý díl SP v Kanadě zakončí nedělní smíšené štafety, poté biatlonisty čeká další zámořský podnik seriálu v americkém Presque Isle. Po něm už následuje mistrovství světa v Oslu.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články