Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Biatlonistky pojedou sprint v Anterselvě v obměněné sestavě

Anterselva (Itálie) – Nastává jeden ze zlomových okamžiků biatlonové sezony. Světový pohár pokračuje v italské Anterselvě. Vysoká nadmořská výška může být velkým oříškem. Gabriela Soukalová si stále obléká žluté číslo pro vedoucí závodnici celého seriálu. Jedna z jejích hlavních konkurentek Němka Laura Dahlmeierová bude na startu kvůli nachlazení chybět. Nadějnými výkony v IBU Cupu si o start řekly Barbora Tomešová a Jessica Jislová, naopak Jitka Landová v Itálii závodit nebude. Přímý přenos sprintu žen vysílá ČT sport a náš web od 14:25. V pátek budou ve stejný čas na řadě muži.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK/DPA

Tomešová i Jislová v posledních závodech prokázaly vyrovnanou nadprůměrnou výkonnost. "Potřebujeme porovnat úroveň mezi Světovým pohárem a IBU Cupem. Holky se opakovaně pohybovaly kolem desítky nebo v desítce IBU Cupu. To jsou dobré výsledky, ale jen přímá konfrontace ukáže, jak na tom skutečně jsou," upřesnil trenér Zdeněk Vítek.

Poslední závody IBU Cupu proběhly v italském Ridnaun, kde panují podobné podmínky jako v Anterselvě. "Je tam podobná nadmořská výška, a tak budou Bára i Jessica dobře aklimatizované," uvedl Vítek.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejdůležitější momenty závodu SP žen s hromadným startem v Ruhpoldingu

Dahlmeierová Soukalovou neohrozí

Soukalové v Itálii ubude jedna ze soupeřek v boji o velký křišťálový glóbus. "Cítila jsem to už včera a snažila se všemožně nachlazení odvrátit, ale bohužel se to přes noc zhoršilo. Mám rýmu a bolí mě v krku. V tomhle stavu by nemělo smysl startovat," uvedla Dahlmeierová, která v této sezoně vyhrála čtyři závody Světového poháru. V případě uzdravení by se mohla Dahlmeierová teoreticky představit v nedělní štafetě.

V celkovém hodnocení ztrácí dvaadvacetiletá mistryně světa ve štafetě na Soukalovou v polovině seriálu 126 bodů. Nemoc narušila Dahlmeierové sezonu i v úvodu, kdy kvůli chřipce vynechala první tři závody v Östersundu.

Viróza navíc vyřadila i její reprezentační kolegyni Maren Hammerschmidtovou, dvakrát druhou při SP v Hochfilzenu.

Podívejte se do zákulisí servisních týmů v Anterselvě (zdroj: biatlon.cz):

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články