Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Moravec: Abych zaútočil na Fourcada? Na to jsem neměl nohy

Ruhpolding (Německo) - Bezchybná střelba vynesla Ondřeje Moravce poprvé v sezoně Světového poháru na stupně vítězů. V závodu s hromadným startem v Ruhpoldingu doběhl druhý za vedoucím mužem průběžného pořadí SP Martinem Fourcadem z Francie. V cíli přiznal, že na útok na první místo mu už chyběly síly.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Abych zaútočil na Fourcada? Na to jsem neměl nohy," uvedl. "Dnes to je pro mě velká vzpruha a taky dárek pro moje holky," připomněl manželku Veroniku a novorozenou dcerku Rozálii. Jim také v cíli věnoval pozdrav. "Asi tři sta metrů před cílem jsem nad tím začal přemýšlet, protože nikdo nebyl přede mnou ani za mnou. Snad se doma dívaly," smál se Moravec.

Na prvním místě se objevil po druhé střelbě vleže, stejně jako po úvodní stojce. "V mé střelbě určitě nebylo žádné riziko. Ovšem první položka byla náročná. Oproti nástřelu se změnil vítr a musel jsem hodně cvakat vlevo. Ale pak už jsem nic neřešil," konstatoval.

Ve čtvrtém okruhu se nehnal za Fourcadem ani Emilem Heglem Svendsenem a snažil se držet svého tempa. "Soustředil jsem se na to, abych zvládl poslední položku," prohlásil. Opět neminul ani jeden terč a mohl si v poklidu hlídat druhé místo.

Michal Šlesingr minul hned na první položce. "To byla velká škoda. Hned jsem se procedil až dozadu. Z toho plyne, že první položka musí být prostě bezchybná," povzdechl si. Závod, v němž obsadil 17. místo, ho hodně bolel. "Cítil jsem únavu ze stíhačky, přece jenom jsem se tam vydal ze všech sil," vrátil se k sobotnímu třetímu místu.

Sedmé místo bere Soukalová všemi deseti

Gabriela Soukalová zvládla bezchybně obě střelby vleže, vstoje pak pokaždé minula jeden terč a dojela sedmá. "Celý závod byl o vůli. Ve sprintu a stíhačce jsem se vydala ze všech sil. Už před startem jsem tušila, že dnes nebudu žádná rychlá střela," uznala.

Vedoucí ženě průběžné klasifikace Světového poháru dodávali elán čeští fanoušci u trati. "Cítila jsem jejich podporu, to, jak mě ženou kupředu. I proto jsem předběhla v závěru ještě jednu polskou závodnici," popsala Soukalová a sedmou příčku bez výhrad brala. "Stále se v každém závodě držím v elitní desítce. To je neuvěřitelné," prohlásila.

Třetí střelba Vítkové? Záhada

Umístění mezi elitou sbírá také Veronika Vítková, tentokrát doběhla devátá. Ještě před první položkou vstoje přitom vedla, pak ale přišly tři chyby. "Vůbec netuším, co se tam stalo, protože si z té položky nic nepamatuju. Přitom jsem byla v pohodě," povzdechla si.

Ani nepovedená střelba jí ale nesebrala chuť bojovat. Závěrečnou položku zvládla bezchybně, předběhla tři soupeřky a pošesté za sebou skončila v elitní desítce. "Výkony mám vcelku vyrovnané, stabilizovala jsem ležku a ve Světovém poháru jsem sedmá. Mohu být spokojená. Na druhou stranu stále také toužím po stupních vítězů," uvedla Vítková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články