Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladí biatlonisté o sobě dali vědět. Potřebují ještě sbírat zkušenosti, říká Rybář

Idre – Česká reprezentace si v minulé sezoně vybojovala právo nasadit do závodů šestici zástupců, ale v individuálních kláních se v Östersundu představí jen pětice. V IBU Cupu přitom biatlonisté a biatlonistky předvádějí na startu sezony povzbudivé výkony. Podle šéftrenéra Ondřeje Rybáře čas pro mladé teprve nadejde, ještě potřebují nasbírat zkušenosti. První díl SP pokračuje ve Švédsku středečním vytrvalostním závodem mužů. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a náš web.

Adam Václavík
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Sice patříme momentálně mezi silné národy, ale určitě nemáme takovou základnu jako ostatní dobré národy. Každopádně máme sportovce, kteří čekají na příležitost," zdůraznil Rybář.

V SP v Östersundu budou startovat Lucie Charvátová, Jitka Landová, Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová a Veronika Vítková. V kategorii mužů Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup a Michal Šlesingr.

"Máme pět kvalitních závodníků tady (v Östersundu) a kvalitní závodníky a závodnice na IBU Cupu. Potřebují ještě sbírat zkušenosti a bojovat vepředu. To jim IBU Cup umožňuje," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Rybář: Smíšená štafeta ukázala, že budeme bojovat o nejvyšší místa

Reprezentační záloha bojovala o víkendu ve švédském Idre a ukázala se v dobrém světle. V úvodním sprintu se na body z jedenácti Čechů dostalo pět. Nejlepší z nich byla Jessica Jislová, která předvedla bezchybnou střelbu i solidní běh a obsadila šestou příčku. Ve druhém sprintu ji napodobil sedmým místem Adam Václavík. V neděli bodovalo dokonce osm reprezentantů.

S výkony svých svěřenců byli spokojení i trenéři. "Dnes jsme byli vidět a z toho máme radost. Kluci se oproti sobotě hodně zvedli v běhu a ani holky v této části nezklamaly, byť se ukázalo, že Lída Horká (v cíli 14.) je na tom nyní asi nejlépe. Moc nám také pomohl servis, s rychlostí lyží jsme byli na špici," řekl Marián Málek.

Jislovou a Václavíka jmenoval v rozhovoru pro ČT po dojezdu bronzových smíšených štafet i Rybář. "Jsou to mladí závodníci a dali o sobě jasně vědět. Budeme čekat na příležitost, kdy je nasadíme," uvedl.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články