Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Biatlonový festival v Novém Městě startuje štafetami

Nové Město na Moravě – Biatlonový světový pohár se přesunul do Česka, Nové Město na Moravě vítá elitu jednoho z nejpopulárnějších zimních sportů současnosti. Kvarteto Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec se pokusí ve smíšené štafetě o úspěšný start ve vyprodané Vysočina aréně. Český tým se před domácím publikem pokusí od 17:30 navázat na stříbrné medaile z loňských olympijských her v Soči. Už v 15:00 bude mít premiéru novinka v podobě závodu smíšených dvojic. Vše v přímých přenosech ČT sport a našeho webu. První z nich začne ve 14:40.

zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

"Pro nás je smíšená štafeta na domácí půdě prioritou a momentálně jedou závodníci s nejlepší formou," prohlásil šéftrenér Ondřej Rybář.

"Trochu bych chladil vášně. Viděli jste v Östersundu, kde se mix štafeta pohybovala na medailových pozicích. Pak stačilo jedno zaváhání se špatným dobíjením a skončili jsme devátí. A nebyl to špatný závod. Pěkný výsledek bude do osmého místa," dodal Rybář.

České barvy ve sprintu dvojic budou hájit Eva Puskarčíková a Michal Krčmář. Rybář vybral do testované novinky dravé mládí. Rozhodovala mimo jiné rychlost střelby. "Divácky to možná bude jeden z nejzajímavějších závodů. Závodníci jsou fanouškům pořád na očích a bude to svižné a rychlé. Rychlý střelec bude mít výhodu," uvedl Moravec.

I proto v dnešních sestavách chybí stříbrný z mix štafety ze Soči Jaroslav Soukup, který se letos trápí především při střelbě vestoje. Český reprezentant se chystá především na start v zítřejším sprintu, ve kterém v Soči vybojoval bronzovou medaili.

Plán vysílání ČT z Nového Města na Moravě
zdroj: ČT sport

Soubory ke stažení:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články