Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Na biatlon v Novém Městě zbývá pár vstupenek, čeká se divácký rekord

Nové Město na Moravě (Žďársko) – Českému biatlonu se daří a zařadil se mezi nejpopulárnější sporty u nás. Velkým svátkem tak bude za necelé tři týdny světový pohár v Novém Městě na Moravě. Pořadatelé očekávají divácký rekord. V předprodeji zbývá už pouze 300 vstupenek na nedělní program.

Světový pohár biatlonistů je na programu od 6. do 8. února. "Ještě na každý den dotiskneme kolekci tisíce vstupenek. Zájem diváků je obrovský," uvedl prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza.

Stejně jako na mistrovství světa před dvěma lety pořadatelé rozšířili hlediště o mobilní tribuny. Současná kapacita je 16 000 diváků, dalších minimálně deset tisíc fanoušků bude okolo tratí. "Přitom jsme před začátkem sezony zvažovali, zda postavíme mobilní tribuny. Kdybychom tušili současnou popularitu biatlonu, tak bychom je postavili ještě větší. Zatím největší návštěva při světovém poháru byla okolo dvaceti tisíc diváků při posledním díle v Ruhpoldingu," řekl Hamza.

Je nám líto, video expirovalo.
Nové Město očekává rekordní biatlonovou návštěvu

Nové Město je už z velké části na SP připraveno. Do konce týdne budou dokončeny všechny mobilní stavby, velký VIP stan i komentátorské kabiny už stojí. "Vše pokračuje podle harmonogramu. Tratě máme také připraveny v délkách 3,3 a 3,75 km. Máme připraven technický sníh i v zásobě na hromadách. Měli jsme štěstí, že začátkem prosince přišel jeden týden, kdy mrzlo," poznamenal ředitel soutěží Vlastimil Jakeš.

Zatím je přihlášeno okolo 120 mužů a zhruba stejný počet žen z 32 zemí. "Předpokládáme, že ještě po světovém poháru v Anterselvě přibudou někteří závodníci na divokou kartu. V závodě dle regulí světového poháru může v každé kategorii startovat 108 závodníků," vysvětlil Jakeš.

V pátečním programu světového poháru ve Vysočina Areně čeká diváky novinka: od 15:00 se pojede závod smíšených dvojic, který měl premiéru loni v Oslu. Poté bude následovat závod čtyřčlenných smíšených štafet. V sobotu je na programu sprint a v neděli stíhací závody.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články