Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Soukalová ladí formu na Vysočině. Hlavní úsilí směřuje k MS

Nové Město na Moravě - Biatlonisté společně s Gabrielou Soukalovou se v tomto týdnu připravují na nadcházející sezonu v Novém Městě na Moravě. Jedním z prvních vrcholů pro český tým bude od 6. do 8. února světový pohár právě ve Vysočina Areně. Hlavní úsilí pak směřuje k mistrovství světa, které je na programu od 3. do 15. března ve finském Kontiolahti.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČT/youtube

"Sešli jsme se v kompletním složení, kromě kondice je soustředění zaměřeno na střelbu," řekl šéftrenér reprezentace a trenér mužů Ondřej Rybář. "Pracujeme výhledově ve čtyřletém cyklu směrem k dalším olympijským hrám. Naším cílem je postupně do štafet postupně zabudovat další mladé nadějné biatlonisty Krupčíka, Kristejna, Jánova, Krčmáře," dodal Rybář. Velkým příslibem do budoucna je také junior Adam Václavík, který získal v únoru v Novém Městě na mistrovství Evropy stříbrnou a bronzovou medaili.

V minulém týdnu ladily formu na Vysočině české biatlonistky pod vedením nového kouče Zdeňka Vítka, který je zatím v prognózách opatrný. "Jsem na začátku mé nové kariéry. Pozměnili jsme model přípravy. Nyní zkoušíme, jak bude fungovat. Pokud se osvědčí, tak jej uplatníme po celé čtyřleté období. Nemůžeme ale hned čekat výsledky," dodal Vítek.

Čtyřletý cyklus se může biatlonistům prodloužit o jeden rok v případě, že Nové Město uspěje v kandidatuře na pořádání mistrovství světa v roce 2019. Protikandidáty jsou italská Anterselva, ruský Chanty Mansijsk a švédský Östersund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články