Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Vítková a Soukalová se vešly do desítky, Mäkäräinenová nenašla konkurentku

Kontiolahti (Finsko) – Nejlépe z českých biatlonistek zvládla sprint ve finském Kontiolahti Veronika Vítková. Na střelnici nechybovala a dojela na šestém místě, o více než dvě sekundy před svou týmovou kolegyní Gabrielou Soukalovou. Dvojnásobná stříbrná olympijská medailistka se vrátila do kolotoče světového poháru po nemoci solidním výkonem, obě závodnice úspěšně bojují o první desítku celkového pořadí. Závod ovládla domácí Kaisa Mäkäräinenová.

Veronika Vítková
zdroj: ČTK/AP

Ve sprintu žen Mäkäräinenovou, jež zvýšila náskok v čele SP, doplnily na stupních vítězů Ruska Olga Zajcevová a překvapivě další Finka Mari Laukkanenová. Obě Češky za Mäkäräinenovou zaostaly o více než půl minuty.

"Dvě umístění do desítky nás můžou těšit. Závod se nám podařil," zhodnotil trenér ženské reprezentace Jindřich Šikola.

Soukalová si v pořadí SP polepšila na pátou příčku, devátá je Vítková, jež však stále bojuje s nachlazením. "Dokud nebude mít Verča horečku, zkusí ty závody dojet. Vidina konečného umístění v top ten je silná. Zkusíme jít na hranu," řekl Šikola.

Dnešní sprinty v dějišti mistrovství světa 2015 Kontiolahti se konaly namísto původně naplánované smíšené štafety, a to jako náhrada za zrušené prosincové stíhací závody z Östersundu.

V pátek je v Kontiolahti volný den, v sobotu se pojedou další sprinty a v neděli na ně navážou stíhací závody. Vše sledujte v přímých přenosech na ČT sport nebo na našem webu.

Výsledky sprintu biatlonistek v Kontiolahti

1. Mäkäräinenová (Fin.) 20:36,3 (1), 2. Zajcevová (Rus.) -6,1 (0), 3. Laukkanenová (Fin.) -22,7 (0), 4. Bergerová (Nor.) -29,5 (1), 5. Viljuchinová (Rus.) -30,7 (0), 6. Vítková -37,1 (0), 7. Soukalová (obě ČR) -39,7 (1), 8. Hildebrandová (Něm.) -49,0 (1), 9. Gwizdoňová (Pol.) -1:01,0 (1), 10. Fialková (SR) 1:02,5 (0), ...39. Landová -2:00,4 (3), 52. Puskarčíková -2:21,8 (2), 76. Johanidesová (všechny ČR) -3:47,1 (3).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články