Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Björndalen končit nehodlá: "Přece teď nemůžu skončit," svěřil se

Oslo – I ve čtyřiceti letech byl jednou z největších osobností nedávných olympijských her. Získal dvě zlata a stal se nejúspěšnějším sportovcem v historii zimních olympiád. Ole Einar Björndalen ale končit "v nejlepším" nehodlá. Žijící legenda biatlonu se rozhodla prodloužit si kariéru o další dva roky a bůh ví, zda Nora neuvidíme na Hrách v Pchjongčchangu.

Ole Einar Björndalen
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kirsty Wigglesworth

"Před touto sezonou jsem si nebyl jistý, jestli je to moje poslední. Ale během závodů jsem dostal hlad po dalších úspěších a Hry v Soči mi dodaly spoustu energie, emocí a inspirace. Po poradě s týmem i nejbližšími jsem se rozhodl pokračovat ještě další dva roky," napsal Björndalen na svůj profil na Facebooku.

Hry v Soči zahájil nečekaným vítězstvím ve sprintu, přestože na triumf v individuálním závodu čekal dva roky. Pak přidal v areálu Laura ještě zlato ze smíšené štafety. "Přece teď nemůžu skončit. Cítím, že je správné pokračovat," vysvětlil legendární Nor. "Teď se soustředím na zbývající tři světové poháry a v létě budu trénovat na další sezonu. Biatlon miluju, je to můj život," dodal.

Než kariéru za dva roky na MS na Holmenkollenu završí, může si vylepšit už tak skvostné statistiky. Ze světových šampionátů má 39 medailí, z toho 19 zlatých, ve světovém poháru získal šestkrát křišťálový glóbus za celkové prvenství a vyhrál 94 závodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články