Vojík se těsně nevešel do desítky vytrvalostního závodu

Nové Město na Moravě (Žďársko) - Čeští junioři nedosáhli ve vytrvalostních závodech v úvodním dnu biatlonového mistrovství Evropy v Novém Městě na Moravě na umístění v elitní desítce. Tomáš Vojík skončil těsně za ní jedenáctý, mezi juniorkami byla nejlepší domácí závodnicí Nikola Bitnarová na 16. místě. Šampiony se stali Estonec Rene Zachna a Ruska Anastasija Jevsjuninová, jež jako jediná neminula žádný terč.

Vojíkovi těsně unikl cíl skončit do desátého místa. "Určitě jsem na toto umístění měl. Doplatil jsem v úvodních položkách na střelecké chyby. Měl jsem zmrzlé prsty, což se projevilo na přesnosti," uvedl Vojík. Do první dvacítky výsledkové listiny se ještě vešli 19. David Tolar a 20. Jan Burian.

Bitnarová neměla ve vytrvalostním závodě startovat, připravovala se až na páteční sprint. "Zpráva o mém startu den před závodem mě vystresovala. Závod se mi podařilo zvládnout nad očekávání výtečně, minula jsem pouze dva terče," řekla Bitnarová.

Jen o jedno místo za ní skončila se třemi chybami a ztrátou 2,4 sekundy Kristýna Černá. Do první dvacítky se vešla i Jessica Jislová, která se čtyřmi chybami obsadila 19. místo. Poslední z českého kvarteta Lucie Charvátová, která přešla loni v létě od běhu na lyžích k biatlonu, zápolila se střelbou. Minula osm terčů a obsadila 35. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Startuje ME v biatlonu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články