Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Vstříc startu sezony míří do Švédska i trio žen a doléčený Šlesingr

Praha – Už v neděli startuje v Östersundu biatlonová sezona. Dnes odletěla do Švédska druhá část výpravy. Michala Šlesingra ještě před pár dny trápily horečky, ale před startem seriálu světového poháru už se cítí lépe.

"Měl jsem chřipku, ale už jsem se z toho vylízal. Doufám, že naberu sílu. Musím si pár dní počkat, až bude forma zpátky," řekl před odletem Šlesingr.

Po loňské povedené sezoně s vrcholem na domácím světovém šampionátu český tým přípravu neměnil, zůstal u zavedených zvyklostí. Šlesingr ale zkusil zapracovat na trochu jiném přístupu k závodění, neboť loňské výsledky ho úplně neuspokojily. "Jezdil jsem stabilně, ale vždy mi třeba jedna rána chyběla do špičky," uvedl.

Nejen stabilita, Šlesingr chce výš

Zastával názor, že dlouhodobá výkonnost je známkou kvality a je důležitější než jeden výsledek. Nyní už se nebude ohlížet na celkové pořadí ve Světovém poháru, chce se vždy soustředit pouze na jeden závod. "I když se radši dívám na stabilitu výkonů, olympiáda je vrchol, který je sledovaný a atraktivní. V hlavě to člověk má, ale snad si z toho tolik dělat nebudu," věřil. "Chci, aby se mi nějaké závody v sezoně vydařily výrazněji než loni, kdy jsem jezdil stabilně," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Veronika Vítková a Michal Šlesingr před odletem do Švédska

Zbytek mužské reprezentace s Gabrielou Soukalovou už týden ve Švédsku trénuje. Teď je kromě Šlesingra doplní ještě trio žen Jitka Landová, Barbora Tomešová a Veronika Vítková.

Vítková: Musíme myslet vysoko

Na biatlonisty čeká nejprve smíšená štafeta. V ní Češi dojeli doma na světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě třetí. Na skvělý výsledek by rádi navázali. "Musíme myslet vysoko, ale týmy jsou vyrovnané," upozornila šestnáctá žena celkového pořadí loňské sezony.

Závěr přípravy v norském Beitostolenu se týmu žen vydařil. "Tratě byly velmi pestré a kvalitně připravené. Podařilo se nám odtrénovat vše, co jsme si předsevzali a mám z toho hodně dobrý pocit," řekla členka smíšené bronzové štafety z MS 2013. Vítkovou v přípravě netrápily žádné zdravotní problémy. "Jsem už docela zvědavá, jak na tom v porovnání se soupeřkami budu. Pevně však věřím, že to bude srovnání příznivé," dodala.

Vítková stačila změnit i způsob střelby. "Laborovali jsme se střelbou. Nestřílím odprostřed doprava a pak doleva, ale začala jsem střílet ležku i stojku zleva. Každý střílí jinak. Takhle mi to začalo fungovat a přestalo mi to dělat problémy," vysvětlila.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články