Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Biatlonistům začíná sezona, do Östersundu odletěli bez Šlesingra

Praha - O týden dříve oproti původnímu plánu odletěla dnes hlavní část české biatlonové reprezentace do švédského Östersundu, kde o příštím víkendu začne olympijská sezona. Před prvním závodem Světového poháru ještě doladí přípravu směřující k vrcholu - hrám v Soči. Z mužského týmu zůstal doma pouze nemocný Michal Šlesingr.

Česká biatlonová štafeta
zdroj: AP autor: Mikhail Metzel

Biatlonisté zamířili do Švédska s předstihem, protože v oblíbené Pokljuce ve Slovinsku jim nepřálo počasí. "Nepanovaly tam takové sněhové podmínky, které by týmu umožnily připravit se kvalitně na olympijskou sezonu. A ani další předpověď nebyla příznivá. Nemít před sebou Soči, asi bych to neřešil, ale nyní jsme ve fázi, kdy v přípravě nesmíme zaváhat," vysvětlil reprezentační trenér Ondřej Rybář.

Do Östersundu dnes z Prahy odletěla desítka reprezentantů včetně Gabriely Soukalové, která poprvé absolvovala přípravu s muži. "Díky tomu, že nyní trénuji s muži, je moje dosavadní příprava daleko náročnější než kdykoliv předtím. Zatím mám z přípravy dobrý pocit, ale rozhodovat budou až samotné závody. Nemám žádné speciální cíle, chtěla bych to dělat pro zábavu a závody si především užívat," řekla Soukalová.

Ženská část týmu odcestuje do Östersundu ve druhé polovině příštího týdne, Šlesingr podle aktuálního zdravotního stavu. Světový pohár zahájí v neděli 24. listopadu závod smíšených štafet, v němž Češi loni právě v Östersundu skončili třetí a bronz pak vybojovali i na domácím mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. V rychlém sledu budou následovat další SP v rakouském Hochfilzenu a Annecy-Le Grand Bornand ve Francii. Do Česka by se biatlonová reprezentace měla vrátit až 16. prosince.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonová reprezentace odcestovala k úvodnímu podniku SP
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články