Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Trojnásobný olympijský vítěz Greis nečekaně skončil s biatlonem

Kempten (Německo) - Trojnásobný olympijský vítěz z Turína Michael Greis končí po úvodním víkendu sezony nečekaně s biatlonem. V 36 letech odchází do sportovního důchodu také s třemi tituly mistra světa a velkým křišťálovým glóbem za celkový triumf ve světovém poháru ze sezony 2006/07.

Biatlonista Michael Greis
zdroj: ISIFA

"Poslední závod (ve švédském Östersundu) mi otevřel oči. Dozrálo to ve mně," řekl Greis, který o víkendu doběhl po 20 kilometrech až na 67. místě, což byl jeho druhý nejhorší výsledek v kariéře. Během ní absolvoval jen ve světovém poháru 265 závodů. Na hrách v Turíně v roce 2006 vyhrál dva individuální závody a štafetu.

Michael Greis se narodil v německém Füssenu v roce 1976. Poprvé vyjel na olympijskou trať v roce 2002 v americkém Salt Lake City, kde skončil 15. a 16. na 10 a 12,5 kilometru. Největší úspěchy v kariéře vybojoval na olympiádě v Turíně 2006, kde vyjel tři zlaté medaile. V témže roce (sezoně 06/07) získal i nejvyšší ocenění v cyklu světového poháru. Greis se zúčastnil i OH ve Vancouveru 2010, tam se však umisťoval okolo průměrného 10. místa.

"Už v prvním kole jsem cítil, že mi něco chybí. Vrcholový sport se nedá dělat bez absolutní víry, vůle a vítězných genů," dodal biatlonista, který v SP prožil třináct sezon. Kariéru ukončil devět měsíců po legendární krajance Magdaleně Neunerové.

Greis se tak nepředstaví v únoru na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články