Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kožíšek a Beranová jsou v tuzemsku nejlepší na nejkratších tratích

Dušan Kožíšek z Dukly Liberec a Tereza Beranová ze Ski Teamu Trutnov získali na mistrovství České republiky v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě tituly ve sprintu volnou technikou. Oba šampioni skončili ve finálových závodech shodně druzí za zahraničními hosty. Nejrychlejší byli polští běžci Pawel Klisz a Monika Skinderová. V neděli šampionát zakončí závod mužů na 15 km a žen na 10 km klasicky.

Sport
zdroj: ČT4

Čtyřiatřicetiletý Kožíšek měl pomalejší vstup do závodu, v kvalifikaci skončil šestý. "To už je moje tradice. Vzhledem k získaným zkušenostem se mi ale v dalších rozjížďkách daří. Jsem rád, že jsem si závěr kariéry ozdobil titulem," uvedl Kožíšek. Obhájce titulu Luděk Šeller skončil ve finále pátý.

Naopak devatenáctiletá vítězka sprintu žen Beranová byla v kvalifikaci nejrychlejší. "Vyplatilo se mi dobré rozcvičení. Ve finále jsem ale doplatila na chybu. Špatně jsem najela na velblouda a už jsem mezeru, která mě dělila od Skinderové, nedohnala," popsala Beranová. Obhájkyně titulu Sandra Schützová skončila jedenáctá.

Je nám líto, video expirovalo.
Kožíšek a Beranová jsou mistry ve sprintu

Výsledky mistrovství ČR v běhu na lyžích

Sprint volně (1,25 km):

Muži: 1. Klisz (Pol.), 2. Kožíšek, 3. Rypl, 4. Bartoň, 5. Šeller (všichni Dukla Liberec), 6. Bury (Pol.).

Ženy: 1. Skinderová (Pol.), 2. Beranová (Olfin Car Ski Team Trutnov), 3. Janatová, 4. Grohová (obě Dukla Liberec), 5. Tvarůžková (Běžecký areál Pustevny), 6. Holíková (Wikov SKI Skuhrov nad Bělou).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články