Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Řezáč mění těsně před Jizerskou padesátkou dres

Bedřichov – Jen pár desítek hodin před startem Jizerské padesátky měnila dres největší česká naděje. Obhájce prvenství Stanislav Řezáč ve čtvrtek skončil v rakouském Skinfitu a už v sobotu podepíše smlouvu s elitním výběrem Team Xtra personell, za který jezdí například Nor Anders Aukland.

Stanislav Řezáč
zdroj: TONO agency

Řezáč předešlou zimu vyhrál FIS Marathon Cup a skončil druhý v rostoucím seriálu Ski Classics, začátkem května se pak dohodl na kontraktu s týmem Skinfit. Ten se nedávno přejmenoval na iXmind Racing. V barvách Rakušanů ale odjel Řezáč jen závod v Seefeldu, kde ho kvůli neúmyslnému zkrácení trati diskvalifikovali.

Po vzájemných neshodách se Řezáč s vedením týmu Skinfit ve čtvrtek dohodl na ukončení smlouvy. "To je fakt. Tým má svoji strategii a každý ji musí následovat. Standa, který je vynikající běžec, to neakceptoval. Nechci o detailech mluvit nahlas, šlo o různé pohledy na věc a v rámci týmu by to společně nefungovalo," řekl sportovní ředitel Skinfitu Marc Hager v Bedřichově.

Jen pár minut po Skinfitu prozradili zástupci norského Teamu Xtra personell, že přivítají ve svém středu novou posilu. "Stanislav Řezáč bude jezdit v zelené čepici," ohlásil mluvčí týmu Nils Otterstad. "Smlouvu podepíšeme v sobotu."

Nejasnosti okolo dalšího působení nebyly Řezáčovi před startem domácího vrcholu sezony příjemné. "Ale nerozhodí mě," uvedl dálkový běžec pro Tono agency. Na oblíbený lauf se připravoval podle svých slov jako loni a lyže si bude mazat podle svého zvyku sám. "Jizerku je těžké vyhrát, natož pak výhru obhájit," řekl Řezáč.

Zástupci norského týmu diskutovali s Řezáčem o podmínkách v Jizerských horách a český běžec se jim mimo jiné zmínil, že je bez týmu. Zástupci Xtra personellu rychle reagovali a českého krále bílé stopy uplynulé sezony získali pro sebe. "Už na jaře jsme o něj měli zájem, ale respektovali jsme jeho rozhodnutí," řekl Otterstad.

Spolu s Auklandem a Jerrym Ahrlinem má Řezáč vytvořit elitní trojici, která bude určovat tempo dálkových běhů. "Řezáč patří k nejlepším klasikům. Všechno dokázal sám a my věříme, že v sobě má ještě mnoho výher a zvýší sílu našeho týmu. S Andersem a Jerrym se znají a mohou si pomoci," řekl Otterstad.

Norové počítají s tím, že Řezáč je solitér a rád si věci dělá po svém. "Všechno je na něm. Podporujeme ho a on si může dělat věci, jak potřebuje. Na závodech bude mít naši plnou podporu a servis," tvrdil Otterstad. V dubnu už bude Řezáčovi 40 let, což ale není pro dálkové běhy překážkou. "Právě naopak, na dálkové běhy musíte vyzrát a pochopit, jak se běhají," doplnil Otterstad.

Je nám líto, video expirovalo.
Stanislav Řezáč přestupuje do nového týmu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články