Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Navzdory oblevě se Jizerská padesátka uskuteční, pojede 6800 lyžařů

Bedřichov - Navzdory oblevě a dešti by se tradiční Jizerská padesátka v běhu na lyžích měla v neděli uskutečnit. Na kritická místa organizátoři s pomocí dobrovolníků naházeli sníh. "Pomohlo nám několik desítek běžkařů, kterým nebyl osud závodu lhostejný," ocenil mluvčí organizátorů Tomáš Leixner. Přímý přenos závodu můžete sledovat v neděli od 8:30 na ČT sport a našem webu.

Jizerská 50
zdroj: ČT24

Lopatami dobrovolníci házeli sníh na Olivetské hoře a na Krásné Máří. "Na úpravě trati ale budeme muset pracovat nadále," upozornil mluvčí vytrvalostního běžeckého závodu. Podle Leixnera je ještě jeden kritický úsek u Blatného rybníka - mezi Novou loukou a Kristiánovem. Upravit také bude potřeba úvodní zhruba dvoukilometrový úsek z Bedřichova na Novou louku. Pro něj ale mají organizátoři dostatek technického sněhu v Bedřichově.

Pokud se naplní předpověď o ochlazení, pořádání závodu by už nic nemělo ovlivnit. "Definitivně rozhodneme v úterý," dodal Leixner. Od pátku místy v Libereckém kraji napršelo přes 50 milimetrů, nejvíce srážek zaznamenali na měřící stanici na Nové louce.

Všech závodů 48. ročníku Jizerské padesátce by se mělo zúčastnit asi 6 800 lyžařů. Na startu hlavního běhu na 50 km nebudou chybět obhájce prvenství Stanislav Řezáč či Martin Koukal, možná je také účast nejlepšího českého běžce ve světovém poháru Lukáše Bauera. Rozhodne se až po Tour de Ski.

Mezi přihlášenými nechybějí ani vítěz z roku 2011 Nor Anders Aukland a další severská esa. Hlavnímu závodu zařazenému do sérií Ski Classic a FIS Marathon Cup budou tradičně předcházet páteční Bedřichovská třicítka volným stylem a klasická Jizerská pětadvacítka, která se pojede poprvé v sobotu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články