Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Berndt a Pauláthová si podmanili mistrovské sjezdy ve Špindlerově Mlýně

První sjezdy pod hlavičkou domácího mistrovství republiky od vzniku samostatného Česka opanovali Ondřej Berndt a Kateřina Pauláthová. V rámci mezinárodního šampionátu zvítězil moldavský závodník Christopher Hörl před Berndtem. Třetí byl Jan Hudec, který bral české stříbro a celkově pátý Tomáš Kinský vybojoval bronz. Pauláthová získala už desátý domácí titul. V obou kolech zajela nejrychlejší čas a zvítězila s náskokem 1,12 sekundy před Ivou Křížovou.

Kateřina Pauláthová
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Jsem spokojený. Z každého titulu mám radost, to je jasný. Ve sjezdu to bylo poprvé, ale pro mě má každý stejnou váhu," prohlásil Berndt, jenž úterní triumf přidal k domácím vavřínům ze superobřího slalomu a kombinace z roku 2013.

V součtu obou kol porazil skoro o vteřinu bronzového olympijského medailistu ze Soči Hudce. Ten jel MČR po nedávných problémech se zády. "Před pár dny jsem se nemohl ani pohnout. Teď se můžu hýbat a ještě k tomu závodit na medaili, takže jsem šťastný. Některé medaile mají cenu zlata," konstatoval Hudec.

Je nám líto, video expirovalo.
Tituly z MČR si ve sjezdu zajistili Berndt a Pauláthová

Pauláthová byla s vystoupením za vydatného sněžení spokojena. "Těší mě to. Po tom počasí, jaké bylo, jsem ráda, že jsem zdravá," řekla čtyřiadvacetiletá rodačka z Havířova. Takové štěstí neměla podle svazového webu Karolína Kloučková, která si při pádu zlomila nadvakrát holenní a k tomu lýtkovou kost.

Domácí šampionát pokračuje ve čtvrtek superobřími slalomy. Začne také kombinace, jež vyvrcholí v pátek slalomem.

Mistrovství ČR ve sjezdovém lyžování ve Špindlerově Mlýně - sjezd (dvoukolový):

Muži: 1. Berndt (TJ Bižuterie Jablonec) 2:07,43, 2. Hudec (nezařazený člen SLČR) -0,95, 3. Klinský (TJ Sokol Deštné v O.h.) -1,63.

Ženy: 1. Pauláthová (Ski Paulát Havířov) 2:12,83, 2. I. Křížová (Ski Zlín Charvátová) -1,12, 3. Schrommová (SK Šumperk) -1,50.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články