Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hudec se vrátil k rossignolům a věří v lepší sezonu

Na poslední chvíli a se staronovou značkou lyží vyrazil sjezdař Jan Hudec na Světový pohár. V kanadském Lake Louise odstartuje druhou sezonu v českém dresu i s helmou v designu, s jakým jezdil Ondřej Bank.

Jan Hudec
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Bronzový olympijský medailista ze superobřího slalomu v Soči přešel před minulou zimou z kanadské do české reprezentace, ale nedařilo se mu. Potýkal se se zdravotními problémy i s materiálem a ani jednou v SP nebodoval.

Dobře nezačala ani příprava na nadcházející olympijskou sezonu. Na jaře Hudec ošklivě spadl v tréninku a v létě musel na operaci s ramenem. Proto lyžoval až začátkem listopadu.

Nyní má za sebou dvě soustředění v Söldenu. "Ze začátku mě bolelo celé tělo, ale být zpět na lyžích bylo skvělé," uvedl Hudec.

Znovu si zvykal na značku lyží, s kterou vyrostl a jsou s ní spojeny jeho největší úspěchy. "Jsem zpátky na Rossignolu. Přijali mě s otevřenou náručí, dokonce se ptali, proč jsem se neozval dřív," řekl šestatřicetiletý šumperský rodák.

Dostal i několik párů od Itala Christofa Innerhofera. "Můžu používat na závodech jeho druhé lyže, což slibuje kvalitu. Tak snad to letos klapne," přál si Hudec.

Z finančních důvodů opustil trenéra Francouze Lionela Finance a nově ho doprovází Marek Schromm.

"Jsem pro Honzu parťák na cestách, kámoš a druhýma očima v tréninku. On je tak daleko, že si věci dokáže vyhodnocovat sám a ještě předávat dál. Lidsky je strašně fajn a také je hodně skromný," řekl Schromm.

Do Lake Louise se Hudec se Schrommem vydali až v úterý, pouhý den před úvodními oficiálními tréninky na sobotní sjezd, v kterém by měl mít mezi 88 účastníky startovní číslo 81.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články