Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Lyžařský svět přišel o Poissona. Sjezdař podlehl zraněním po nárazu do stromu

Svět alpského lyžování se vzpamatovává z úmrtí francouzského sjezdaře Davida Poissona. Lyžař podlehl zraněním z pádu při pondělním tréninku v kanadském zimním středisku Nakiska, když se ve vysoké rychlosti dostal za ochranné sítě u trati a narazil do stromu. Bronzovému medailistovi z MS 2013 bylo 35 let.

David Poisson
zdroj: ČTK/Panoramic/GEPA pictures autor: Matic Klansek

"Z takové tragické zprávy jsem strašlivě smutný. Přeju jeho rodině hodně sil! Navždycky budeš v mém srdci, kamaráde," napsal na sociálních sítích německý slalomář Felix Neureuther. "Tohle je zdrcující," přidala se americká hvězda Lindsey Vonnová.

"Tvůj smích nám bude chybět," vzkázala Švýcarka Lara Gutová. Kondolenci poslali mimo jiné i Ted Ligety, Steven Nyman, Erik Guay, Marie-Michele Gagnonová či další sportovci, například francouzský biatlonista Simon Fourcade.

Hrozivý karambol sledovali na trati v zimním středisku Nakiska, kde se v roce 1988 jely olympijské soutěže, i členové švýcarského reprezentačního týmu. "Všichni se v první řadě soustředili na společnou snahu o záchranu," uvedl švýcarský svaz v prohlášení. Už po půlhodině však bylo jasné, že zranění jsou příliš vážná. Podle očitého svědka vyletěl Francouz z trati do lesa v rychlosti zhruba 100 km/h.

Tragický karambol pětatřicetiletého Poissona všem lyžařům znovu připomněl, jak rizikový jejich sport je. Smrtelné úrazy jsou v posledních letech při závodech Světového poháru velice řídké, větší nebezpečí ale hrozí při tréninku, kde nejsou tratě tak přísně zabezpečené. V Nakisce byly kolem sjezdovky ochranné sítě takzvané kategorie B.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články