Definitivní konec. Miller vyloučil, že by se vrátil k lyžování

Slavný americký sjezdař Bode Miller definitivně ukončil kariéru. Čtyřicetiletý olympijský vítěz z Vancouveru, čtyřnásobný mistr světa a majitel dvou velkých křišťálových glóbů vyloučil, že by ještě někdy absolvoval závod Světového poháru. Dosud si přitom nechával otevřená vrátka. "Už ne. Šance je nulová. Měl jsem dlouhou lyžařskou kariéru a už po tom netoužím," prohlásil Miller.

Bode Miller
zdroj: AP autor: Alessandro Trovati

Naposledy Miller závodil na domácím mistrovství světa v Beaver Creeku v únoru 2015, kde startoval v superobřím slalomu. Tehdy spadl a zranil se.

Ve Světovém poháru vyhrál 33 závodů a je jedním jen z pěti lyžařů, kteří triumfovali ve všech pěti disciplínách: slalomu, obřím slalomu, super-G, sjezdu i kombinaci.

Celkovým vítězem SP se stal v letech 2005 a 2008, z olympiád má šest medailí. Pohárových závodů absolvoval celkem 438, pouze Rakušan Benjamin Raich má více startů.

Na únorových olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu se bude Miller opět pohybovat jako spolukomentátor pro televizi NBC, komentoval už i během letošního mistrovství světa v alpském lyžování.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články