Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Po roční pauze konec. Tina Mazeová v kariéře pokračovat nebude

Ljubljana – Hvězda alpského lyžování Tina Mazeová se v dvaatřiceti letech rozhodla ukončit kariéru. Dvojnásobná olympijská vítězka, čtyřnásobná mistryně světa a držitelka velkého křišťálového glóbu z roku 2013 si po minulé sezoně vytyčila roční pauzu. Nakonec ale s vrcholovým alpským lyžováním končí nadobro.

Třiatřicetiletá univerzálka se loni v květnu rozhodla dopřát si pauzu od lyžování a vynechala uplynulý ročník Světového poháru. Během přestávky se věnovala odpočinku, studiu a také napsala knihu pro děti. Zpět na lyže už se naplno vracet nechce, ráda by se ale rozloučila s fanoušky při lednovém domácím závodě SP v Mariboru.

Během úspěšné kariéry nastoupila Mazeová od roku 1999 ke 400 závodům SP, v nichž slavila 26 vítězství. V roce 2013 získala Křišťálový glóbus za celkové prvenství v SP s rekordním ziskem 2414 bodů a je jednou z šesti lyžařek historie, jež dokázala vyhrát závody SP ve všech pěti alpských disciplínách.

Na olympijských hrách v Soči triumfovala ve sjezdu a obřím slalomu, ve Vancouveru 2010 vybojovala dvě stříbra. Na světových šampionátech získala zlaté medaile za obří slalom, super-G, sjezd a kombinaci, ve sbírce má ještě pět stříbrných medailí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články