Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Strachová začne sezonu v Levi, Bank pojede v Lake Louise

Praha - Sezona světového poháru v alpském lyžování odstartovala už minulý víkend v Rakousku. Dvě největší české hvězdy Šárka Strachová a Ondřej Bank se však na první závody teprve chystají. Strachová vstoupí do nové sezony za necelé dva týdny ve finském Levi, Bank pojede první závod Světového poháru na konci listopadu v kanadském Lake Louise.

Ondřej Bank v obřím slalomu
zdroj: AP autor: Christophe Ena

V Levi je na programu úvodní slalom nové sezony. "Doufám, že se tam ochladí, protože sjezdovka není úplně ideální. Ale absolvovali jsme výborné kempy během podzimu, minulý týden se podařilo jezdit na sjezdovce s uměle nastříkaným sněhem mimo ledovec. Vše běží podle plánu," uvedla Strachová.

"Lehká nervozita je, bude to první oficiální poměření se soupeřkami," řekla Strachová. Po dlouhé době bude opět startovat mezi losovanou elitní sedmičkou nasazených slalomářek. "To je hodně příjemné," uvedla. V sezoně se bude soustředit pouze na slalom, i proto sní o malém Křišťálovém glóbu za celkové prvenství ve Světovém poháru v disciplíně. "Je to spíš sen než cíl, byla by to krásná třešnička," prohlásila.

Je nám líto, video expirovalo.
Strachová a Bank se chystají na první závody v sezoně

Strachová změnila letní kondiční přípravu. Pod vedením Tomáše Jánského pracovala na zlepšení kloubního rozsahu, zařadila vedle klasické posilovny i thajský box, atletické výběhy, jízdu na kole, ale i plavání a aquajogging. Hodně si slibuje od metody dynamické neuromuskulární stabilizace těla. Snížila i počet letních dnů na sněhu.

Bank pojede v Lake Louise rychlostní disciplíny, na které se chce český lyžař letos v zimě soustředit. "Plány jsou zůstat co nejdéle zdravý a jezdit Super-G, kombinaci a hlavně Kitzbühel," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články