Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Super-G slibuje návrat legend, Bank pomrkává po desítce

Beaver Creek (USA) – Po sjezdařkách si vyzkouší trať super-G na mistrovství světa v Beaver Creeku také muži. Poprvé v sezoně se postaví na start závodu také legendární Bode Miller. První šanci na úspěch bude mít také český lyžař Ondřej Bank, který v super-G překvapil na loňských olympijských hrách v Soči devátým místem. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 18:55.

Bode Miller
zdroj: AP autor: Alessandro Trovati

Sedmatřicetiletý Miller se v listopadu podrobil operaci zad, a i když uvažoval už o startu ve sjezdu ve Wengenu, návrat k závodění ještě před dvěma týdny odložil. Nejel nakonec ani v dalším závodu světového poháru v Kitzbühelu a návrat nechal až na světový šampionát ve svém oblíbeném středisku. "Ano, pojede," potvrdil kouč mužského týmu USA Sasha Rearick.

Šestinásobný olympijský medailista Miller nezávodil vinou vyhřezlé ploténky od loňského března, ale v Beaver Creeku je přihlášený také do sobotního sjezdu a další den nejspíš nastoupí i do kombinace. "Zatím jde všechno tak, jak jsem doufal. Pojedu a těším se na to," prohlásil Miller. "A rozhodně budu chtít vyhrát. Jestli budu dost zdravý, nemůžu mít jiné cíle," uvedl sebevědomý Američan, držitel bronzu ze Soči v super-G.

Uzdravený Svindal potvrdil start v super-G

V Beaver Creeku dojde rovněž ke spekulovanému návratu Nora Aksela Lunda Svindala, který si v říjnu přetrhl Achillovu šlachu při fotbalu, a vypadalo to na konec celé sezony. Společně s Millerem mají na kontě 781 startů ve světovém poháru a devět olympijských medailí. "Nebyl bych vůbec překvapený, kdyby se na tomto šampionátu postavili na stupně vítězů," prohlásil další Nor Kjetil Jansrud, olympijský vítěz v super-G a největší favorit středečního závodu.

"Aksel už nějaká zranění měl a ví, jak se dostat zpátky. Bode je tak dobrý lyžař, že pokud bude zdravý, může uspět kdykoliv. Je to dobře pro lyžování, že jsou oba zpět," dodal. Svindal si zajel úterní trénink na sjezd a po velmi dobrém výkonu obsadil 11. místo. Miller skončil hned za ním. "Ano, postavím se na start, ale medaile není reálná. Nemám co ztratit, chci si to užít," řekl Svindal, mistr světa ve sjezdu z roku 2013 a olympijský vítěz ze super-G z olympiády ve Vancouveru.

Vedle Jansruda se na stupně vítězů budou jistě drát Rakušané Hannes Reichelt, Matthias Mayer či Georg Streitberger, mezi favority jsou také Italové Dominik Paris a Christoph Innerhofer. Na medaili bude chtít dotáhnout i Francouz Alexis Pinturault či domácí specialista na obří slalom Ted Ligety, obhájce titulu ze Schladmingu.

Bank si na kopci libuje

Bank se před sezonou soustředil na rychlostní disciplíny, a protože umí i zatočit, jak sám říká, má velké šance dostat se do desítky. "Ten kopec mi sedí a znám to tam. Vím, jak se tam dá jet rychle," uvedl. V super-G byl v kariéře nejvýš na MS před čtyřmi lety v Ga-Pa, kde skončil sedmnáctý. Tuto disciplínu pojede na pátém šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Bank: Super-G beru jako disciplínu, kde můžu překvapit
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články