Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Bank si při pádu v super-G v Kvitfjellu poranil nohu, má 14 stehů

Kvitfell (Norsko) - Lyžař Ondřej Bank si v superobřím slalomu světového poháru v Kvitfjellu při pádu poranil levou nohu, na níž má dvě hluboké tržné rány. V nemocnici mu je lékaři sešili čtrnácti stehy, nejlepšího českého sjezdaře čeká dvoutýdenní pauza.

Ondřej Bank
zdroj: AP autor: Christophe Ena

Bezprostředně po pádu vypadala situace dramatičtěji. Třiatřicetiletý závodník se na sjezdovce hned chytil za holeň a oblast těsně nad botou si začal chladit sněhem. Ze svahu musel být po krátkém čekání na pomoc odvezen na kanadských saních.

"V prvním momentě jsem myslel, že mám otevřenou zlomeninu jako v Kitzbühelu," připomněl Bank vážné zranění z ledna 2008, kdy mu při závěrečném skoku ve slavném sjezdu praskla v pravé noze holenní a lýtková kost. Tentokrát nebyly následky tak vážné.

"Zasáhlo to i svaly, ale noha je v pořádku," řekl závodníkův trenér a bratr Tomáš Bank. Pátý muž z obřího slalomu na olympijských hrách v Soči v pondělí odletí z Norska domů, kde bude zhruba čtrnáct dní odpočívat. Doufá ale, že si ještě v této sezoně zazávodí.

Bank, jenž během kariéry utrpěl řadu zranění včetně zlomeniny obou holenních kostí a přetrhaných vazů v koleně, ztratil v předposledním superobřím slalomu sezony kontrolu nad lyžemi přibližně v polovině trati. Při pádu přišel o obě lyže i hůlky a dlouho klouzal po sněhu. Okamžitě pak rukou signalizoval, že není v pořádku.

"Byla to docela velká 'držka'. Snažil se to narovnat, měl vysokou rychlost a neustál to," uvedl Tomáš Bank. Na mezičasu jeho bratr jel na umístění kolem patnácté příčky.

V Kvitfjellu se alpští lyžaři vrátili do Světového poháru po olympijských hrách v Soči, kde se Bank třikrát prosadil do elitní desítky a stal se historicky nejlepším českým sjezdařem. V pátečním ani sobotním zkráceném sjezdu v Norsku na body nedosáhl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články