Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vonnová se chce vrátit na lyže v Lake Louise

Schladming (Rakousko) - Po vážném zranění kolena se chce nejlepší sjezdařka posledních let Lindsey Vonnová vrátit k závodům v listopadu v kanadském Lake Louise. Podle šéfa americké reprezentace Patricka Rimla je reálné, že stihne začátek světového poháru a hlavním cílem zůstává účast na olympiádě v Soči, kde by chtěla obhajovat zlato ve sjezdu.

Lindsay Vonnová
zdroj: Isifa

Vonnová se zranila minulý týden při těžkém pádu během super-G na mistrovství světa ve Schladmingu. Ve Vailu se podrobila operaci přetrženého křížového i postranního vazu, optimismus jí navíc dodala informace, že hlavice holenní kosti oproti první diagnóze zlomená nebyla.

"Koleno nevypadá moc dobře. V létě to bude chtít dlouhé sukně," podotkla osmadvacetiletá Američanka, která vyhrála čtyři z posledních pěti světových pohárů a sbírala křišťálové glóby v rychlostních disciplínách jako na běžícím páse. V této sezoně ale i kvůli podzimním střevním potížím nebyla schopna konkurovat Slovince Tině Mazeové.

I bez Vonnové reprezentace USA dominovala MS ve Schladmingu. Díky Tedu Ligetymu a jeho třem zlatým i mistryni světa ve slalomu Mikaele Shiffrinové vyhrála vůbec poprvé hodnocení zemí. Julia Mancusová navíc přidala bronz.

Je nám líto, video expirovalo.
Pád Lindsey Vonnové v super-G
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články