Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kingsbury je rekordmanem v jízdě v boulích, teď vyhlíží olympijské zlato

Mikäel Kingsbury je držitelem dalšího úspěchu. Kanadský akrobatický lyžař se stal absolutním rekordmanem ve Světovém poháru v jízdě v boulích. Pětadvacetiletý rodák z Quebecu zaznamenal v americkém Deer Valley 47. vítězství v seriálu, čímž překonal dosavadní rekordmanky Hannah Kearneyovou a Donnu Weinbrechtovou z USA.

Mikäel Kingsbury
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst/Wang Xiao

Kingsbury triumfem v Utahu potvrdil současnou dominanci mezi boulaři. Dvojnásobný mistr světa vyhrál i pátý závod v sezoně a vítěznou sérii v SP prodloužil už na dvanáct závodů. Naposledy našel přemožitele loni 28. ledna v Calgary, kde byl druhý.

"Hodně jsem se tento týden snažil, abych si rozvrhl energii tak, aby se mi dnes dařilo a abych jel co nejlépe," uvedl Kingsbury po výhře v Deer Valley. "Zdá se, že mi to tak zatím jde celou sezonu, že dokážu zabrat v ten správný okamžik," dodal kanadský boulař.

Kingsbury bude chtít skvělou formu zúročit za měsíc v Pchjongčchangu, kde by rád získal poslední velkou trofej, která mu ve sbírce chybí. Před čtyřmi lety v Soči byl za svým krajanem Alexem Bilodeauem druhý.

Je nám líto, video expirovalo.
Kingsbury se stal rekordmanem v jízdě v boulích
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články