Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kučerová zazářila v Innichenu, v nabité konkurenci byla šestá

Druhý nejlepší výsledek v kariéře si v italském Innichenu připsala skikrosařka Nikol Kučerová. Osmadvacetiletá lyžařka totiž obsadila šesté místo. Ve Světovém poháru zajela lépe pouze před sedmi lety, kdy byla ve stejném dějišti třetí.

"Trošku mě mrzí, že mi uniklo velké finále, ale jinak mám samozřejmě obrovskou radost," řekla Kučerová. "Vím, že na ty holky mám. Začínají se mě trošku bát a chtějí se mnou jezdit i tréninky. Necítím se, že tam nepatřím, a to je fajn," pochvalovala si svěřenkyně trenérů Zdeňka Šafáře a Vladimíra Augusty, který se dříve podílel na úspěších Tomáše Krause.

V předchozích závodech v sezoně se do vyřazovacích jízd nedostala, neboť vždy ztroskotala v kvalifikaci. "Nedokážu jezdit v kvaldě dobře jako v tréninku. Je to pořád o hlavě. Jsem vynervovaná, moc chci a pak vyrobím drobné chyby. Pole je stejné, ale mnohem vyrovnanější a je to těžší."

V Innichenu však na rozdíl od Val Thorens, Arosy a Montafonu postupovalo do hlavní části dvaatřicet místo šestnácti lyžařek a šanci využila. Po 18. místě v kvalifikaci vyhrála své osmifinále a uspěla i v následném čtvrtfinále, kde byla druhá. "Jsem spokojená. Zvláště proto, že po kvaldě jsem měla trošku problém s kolenem, ale fyzio Zuzka Polanecká mě dala fantasticky dohromady," děkovala Kučerová.

Je nám líto, video expirovalo.
Skikrosařka Kučerová zářila v italském Innichenu

V semifinále už turnovská rodačka nestačila na dvě soupeřky a zbyla na ni účast v malém finále, ve kterém zopakovala druhé místo. Alespoň malé finále jela ve SP naposledy v březnu roku 2011 ve švýcarském Grindelwaldu, kde skončila sedmá.

Svah v Innichenu české reprezentantce sedí a cestou z trati si uvědomila, jak bylo dobré, že ji kouč Šafář v přípravě nutil jezdit obří slalom. "Častokrát už se mi nechtělo a říkala jsem, že už chci do skikrosové trati, ale on říkal, že ne, dokud to nebude dokonalý. Teď jsem mu vděčná, protože tady to bylo o zatáčkách," uzavřela Kučerová.

První ze dvou závodů SP v Innichenu vyhráli Švýcar Marc Bischofberger a Němka Heidi Zacherová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články