Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sudová zajela nejlépe v sezoně, v Deer Valley skončila šestá

Deer Valley – Boulařka Nikola Sudová skončila šestá na světovém poháru v Deer Valley v USA a dočkala se nejlepšího výsledku v olympijské sezoně. Měsíc před hrami v Soči si zlepšila náladu po nevydařeném předchozím závodu v Calgary, kde nepostoupila z kvalifikace. Předtím obsadila na úvod sezony ve Finsku dvanácté místo. První ze dvou závodů v Utahu vyhrála domácí hvězda Hannah Kearneyová.

Nikola Sudová
zdroj: ČT24

"První ze závodů v Deer Valley nám trochu zvedl náladu," uvedla jednatřicetiletá Sudová, majitelka dvou medailí z mistrovství světa. "Po vydařené kvalifikační jízdě se saltem na spodním můstku jsem do finále postoupila ze šestého místa. Ve finále se mi podařilo zajet rychlou a technicky pěknou jízdu a zařadit i dobrého 'dispina'," popsala česká lyžařka.

V superfinále se jí povedla jízda i dosažený čas, ale ne druhý skok. "Dispin byl bohužel přetočený s hrábnutím a skončila jsem šestá. I tak jsme ale spokojení a hurá radostně do dalšího závodu, který nás tady čeká v sobotu," dodala Sudová. Další závod bude hodnotit kompletní sestava olympijských rozhodčích.

V Deer Valley si Sudová přivodila vážné zranění kolena měsíc před olympiádou ve Vancouveru, kam nakonec sice odjela, ale podle očekávání neuspěla. "Ten kopec, kde jsem si urvala koleno, mi paradoxně sedí. Samozřejmě by to mohlo být ještě lepší, ale jsem spokojená," prohlásila. V pořadí SP se posunula ze 17. místa na jedenácté. Seriál nově vede obhájkyně olympijského zlata a úřadující světová šampionka Kearneyová.

Výsledky SP v akrobatickém lyžování v Deer Valley:

Moguly muži: 1. Kingsbury 26,39 b., 2. Bilodeau 25,29, 3. Gagnon (všichni Kan.) 24,85. Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. Kingsbury 300, 2. Bilodeau 240, 3. Deneen (USA) 140.

Moguly ženy: 1. Kearneyová (USA) 24,83, 2. Ch. Dufourová-Lapointeová 23,45, 3. J. Dufourová-Lapointeová (obě Kan.) 23,33, ...6. Sudová 21,07, v kvalifikaci 38. Vaculíková, 42. Hnyková. Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. Kearneyová 280, 2. J. Dufourová-Lapointeová 240, 3. Ch. Dufourová-Lapointeová 185, ...11. Sudová 69, 39. Vaculíková 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články