Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sudová si vyjela druhé nejhorší umístění v sezoně

Deer Valley (USA) – Další nepřesvědčivý výsledek si ve světovém poháru v jízdě v boulích připsala Nikola Sudová. Česká lyžařka dojela v Deer Valley jedenáctá a zaznamenala tak druhé nejhorší umístění v sezoně. Na stupních vítězů se seřadila trojice domácích reprezentantek Hannah Kearneyová, Heather McPhieová a Eliza Outtrimová.

Nikola Sudová
zdroj: ČT24

Sudová se na sebe zlobila za přílišnou opatrnost. "Nejsem schopná přepnout v hlavě, i když bych to zvládla. Držím si to pořád pod kontrolou, jedu pomalu. A pak nedostanu body," uvedla. Zaznamenala druhé nejhorší umístění v dosavadním průběhu sezony, horší byla před týdnem v Calgary, kde obsadila až 32. příčku. V průběžném pořadí seriálu patří dvojnásobné medailistce z mistrovství světa se ziskem 180 bodů pátá pozice. Vede Justine Dufourová-Lapointeová z Kanady s 312 body.

V sobotu Sudovou čeká paralelní závod. "Jede se na stejném kopci. Znám líp jednu stranu, ale můžou mi pro kvalifikaci nalosovat tu druhou. Přesto je potřeba zajet co nejlíp, protože do rozjížděk si pak volí trať lépe umístěný z kvalifikace," řekla Sudová.

V Deer Valley se představily i Tereza Vaculíková a Kristýna Hnyková, které neuspěly v kvalifikaci a skončily na 31., respektive 36. místě. Závod mužů vyhrál Kanaďan Mikael Kingsbury před krajanem Alexem Bilodeauem a třetím vítězstvím za sebou si upevnil pozici v čele pořadí SP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články