Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Sáblíková myslí po sezoně na krátký odpočinek a další trénink

Praha - Životní sezona rychlobruslařky Martiny Sáblíkové definitivně skončila. Dvojnásobná olympijská šampionka se do Prahy vrátila z víkendového mistrovství světa v Nizozemsku a po nezbytných oficialitách se těší na následující dny volna. V příštích dnech začne vznikat tréninkový plán Sáblíkové na příští sezonu, ve které bude chtít opět navázat na úspěšné výsledky.

Recept Martiny Sáblíkové na ideální odpočinek je jasný. "Hodně jídla, televize a klid," usmívala se dvaadvacetiletá rychlobruslařská hvězda. V příštích dnech plánuje i setkání s kamarády a známými. "Budu ale muset dělat setkání po skupinkách. Kdybych to dělala po jednom, tak by mi volno, které budu mít, nestačilo," uvedla.

Svěřenkyně kouče Petra Nováka si dobře uvědomuje, že má za sebou neobyčejnou sezonu. "Řekla bych, že je z říše pohádek. Není k tomu co dodat. Navždy si ji budu pamatovat jako tu, ve které se mi poprvé v kariéře podařilo vyhrát úplně vše," řekla Sáblíková, jež se stala evropskou i světovou šampionkou ve víceboji a obhájila celkové prvenství ve Světovém poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Martiny Sáblíkové a Petra Nováka

Petr Novák, trenér:

0"Neodvedla sto procent. Říkám, že v letošní sezoně odvedla 110 procent, i když se zdá, že to nejde, ale těch deset procent navíc je ten její talent, to srdíčko a mozek."

Příští rok prý bude "odpočinkový". "Bude volnější. Nebude pod takovým tlakem a ani tréninkový proces nebude stejný. Budou v něm jiné prvky, aby si určité partie těla odpočinuly. Martině slibuju, že na ní nebudu chtít nic jiného, než aby absolvovala všechny závody a užívala si je," uvedl kouč Novák.

V létě se Sáblíková podle všeho objeví stejně jako v předešlých dvou letech i na cyklistických závodech. "Pokud pojede závod, tak jen jako trénink. Teď ale nechci nic předbíhat. Nejdříve musíme nechat zkontrolovat tělo, udělat testy a pak se budeme o všem bavit. Nejsem až zas takový magor, abych tohle podcenil. Chtěl bych, aby Martina stejné výsledky ještě pár let podávala. A dobře si uvědomujeme, že hlavní obor je rychlobruslení," dodal Novák.

Petr Novák a Martina Sáblíková
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články