Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Češi skončili na MS v letech na lyžích pátí

Planica - České družstvo obsadilo na mistrovství světa v letech na lyžích páté místo a o jednu příčku vylepšilo předloňský výsledek. S velkým náskokem vyhráli poslední skokanský závod sezony v Planici Rakušané před Nory a Finy. Kvarteto Lukáš Hlava, Jan Matura, Borek Sedlák a Antonín Hájek od úvodních skoků bojovalo o pátou příčku s domácím Slovinskem. Vyrovnaný tým neměl ani jeden výkon pod 180 metrů, přestože se nelétalo tak daleko jako v soutěži jednotlivců. Perfektně vyšel druhý pokus Hlavovi, jehož 203,5 metru znamenalo definitivní posun na pátou příčku.

Český letecký rekordman Hájek vše potvrdil skokem dlouhým 205,5 metru. Suverénní Rakušané se dostali do vedení po druhém skokanovi a náskok neustále navyšovali. V sestavě Wolfgang Loitzl, Thomas Morgenstern, Martin Koch a Gregor Schlierenzauer porazili v součtu druhé Nory o 99,1 bodu. Stříbrný ze závodu jednotlivců Schlierenzauer uzavřel sezonu nejdelším skokem dne 231 metrů. Souboj o bronz pokazil Polákům výpadek Lukasze Rutkowského, Adam Malysz už velký náskok Finů ani letem dlouhým 213,5 metru nesmazal.

Hájek měl první den MS v letech na lyžích v Planici na dosah světový rekord. V posledním pokusu mu vyšel perfektně odraz, vyletěl vysoko nad buben mamutího můstku a divákům se tajil dech. Hájek letěl, letěl a už vyhlížel magickou hranici 240 metrů, nakonec ale dal přednost bezpečnému dopadu a přistál na značce 236 metrů. 

Mistrovství světa v letech na lyžích - družstva: 1. Rakousko (Loitzl, Morgenstern, Koch, Schlierenzauer), 2. Norsko (Jacobsen, Bardal, Evensen, Romören), 3. Finsko (Happonen, Muotka, Hautamäki, Olli), 4. Polsko, 5. Česko (Hlava, Matura, Sedlák, Hájek), 6. Slovinsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články