Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hájek je největší českou nadějí na MS v letech na lyžích

Praha - Antonín Hájek je lídrem výběru skokanů na lyžích pro nadcházející mistrovství světa v letech. Společně s českým rekordmanem nominoval reprezentační trenér David Jiroutek do Planice, kde se šampionát na můstku HS 215 uskuteční od čtvrtka do neděle, čtveřici Jan Matura, Borek Sedlák, Lukáš Hlava a Čestmír Kožíšek. Češi zamíří do Planice ve středu. Cestou si ještě vyzvednou nové kombinézy, které budou mít zlatý barevný základ.

"Myslím, že máme letecký tým, který tvoří Hájek, Matura a Sedlák, a k nim hledáme čtvrtého," řekl Jiroutek. V tréninku se nejspíše rozhodne, zda do kvalifikace nastoupí ještě Hlava nebo Kožíšek.

Hlavní pozornost se upírá na Hájka. Sedmý muž z olympiády ve Vancouveru na velkém můstku se těší na lety od začátku sezony. Chce totiž překonat svůj český rekord, který má hodnotu 219 metrů. "Tak dvě stě třicet," uvažoval před olympiádou, kam až by mohl doletět. V tom případě by mohl myslet i na stupně vítězů, na kterých český skokan naposledy stál před 16 lety. Tehdy se v Planici stal Jaroslav Sakala mistrem světa. Hájek letos ukázal svoji sílu při světovém poháru v Kulmu, kde byl čtvrtý a sedmý. "Moc rád bych dal sezoně třešničku na dortu. Možné je vše," uvažoval v Kanadě.

V nominaci na mistrovství světa v letech není podle očekávání Jakub Janda. "S Vasjou (Bajcem, Jandovým osobním koučem) jsem byl domluven od Innsbrucku, že Jandys nepojede," řekl Jiroutek. Chybí i Roman Koudelka, jehož forma po olympiádě opět klesla, a Martin Cikl není letec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články