Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sáblíková slaví další triumf, počtvrté vyhrála světový pohár

Heerenveen - Rychlobruslařka Martina Sáblíková se stala počtvrté za sebou celkovou vítězkou světového poháru na dlouhých tratích. Dvojnásobná olympijská vítězka svou pozici korunovala dnešním triumfem v závěrečném závodu na 3 000 metrů v Heerenveenu. Dvaadvacetiletá česká rychlobruslařka měla náskok 30 bodů před Stephanií Beckertovou, díky vyššímu bodovému ohodnocení finálového závodu ale mohla v případě triumfu Němky o první místo přijít. Sáblíková ji ale v závěrečné jízdě v přímém souboji zdolala o 1,32 sekundy a díky času 4:06,25 porazila i všechny ostatní soupeřky.

Třetí Beckertová se musela sklonit i před svou krajankou Danielou Anschützovou-Thomsovou, která byla jen o 29 setin horší než Sáblíková.

Hrdinka nedávné olympiády ve Vancouveru už na dlouhých tratích kraluje světovému poháru od sezony 2006/07. Za letošní prvenství dostane prémii 14 000 eur (asi 357 tisíc korun).

Již 49. dílčí prvenství oslavila německá sprinterka Jenny Wolfová, která si na trati 500 metrů zajistila již páté celkové vítězství v seriálu SP. V Heerenveenu si tak mohla alespoň spravit chuť po olympiádě, kde jí zlato sebrala Korejka I Sang-hwa.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Martiny Sáblíkové
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články